Požalio se da je izostavljen: Stanić naknadno pozvan kod Krivokapića

Stanić tvrdi da na razgovore neće doći ukoliko tamo ne bude predstavnika DF-a
13 komentar(a)
Novica Stanić, Foto: Boris Pejović
Novica Stanić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.11.2015. 18:28h

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić poslao je juče lideru Pokreta za Pljevlja Novici Staniću poziv na razgovore o izbornom zakonodavstvu, nakon što se ovaj požalio da je izostavljen sa spiska predsjednika partija koji treba da razgovaraju o izbornom zakonodavstvu.

Krivokapić je ranije pozvao predsjednike partija koje imaju poslanike na dijalog o izgradnji izbornog povjerenja i razmatranje pravno-političkog modela koji će obezbijediti implementaciju dogovorenih rješenja.

Stanić je “Vijestima” kazao da je, nakon što je spisak pozvanih objavljen u medijima, kontaktirao Krivokapićev kabinet kako bi ukazao da nije dobio pozivnicu.

“Zvao sam da im kažem kako me nema na spisku i pitao gdje da pošaljem demarš. Nakon razgovora sa Krivokapićevom sekretaricom već su me zvali iz kluba nezavisnih poslanika i obavjestili me da je poziv stigao naknadno”, kazao je Stanić .

Lider Pokreta za Pjevlja je kazao da ipak neće učestvovati u razgovorima, ukoliko tamo ne bude predstavnika DF.

“Svako koga su pozvali prvo treba da postavi pitanje da li bi bilo poziva na politički dijalog da nije bilo protesta Fronta. Ja mislim da ne bi i zato ne treba ići na razgovore bez njihovih predstavnika. Ako je neko gutao suzavac da bi počeli razgovori, nije korektno pregovarati bez njega”, kazao je Stanić , navodeći da opozicija treba da ima jedinstven stav po tom pitanju.

Bonus video: