Krivokapić ide kod Hana

Krivokapić će u Briselu boraviti 30. novembra, a posjeta Hanu zakazana je prije nego je predsjednik parlamenta uputio poziv liderima stranaka koje imaju poslanike u Skupštini da razgovaraju o izbornom zakonodavstvu i pravno-političkom modelu koji će obezbijediti implementaciju dogovorenih rješenja
57 pregleda 5 komentar(a)
Johanes Han, Foto: Beta/AP
Johanes Han, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.11.2015. 06:42h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić razgovaraće sa Evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku Johanesom Hanom, dan prije početka pregovora o političkoj krizi, saznaju “Vijesti”.

Krivokapić će u Briselu boraviti 30. novembra, a posjeta Hanu zakazana je prije nego je predsjednik parlamenta uputio poziv liderima stranaka koje imaju poslanike u Skupštini da razgovaraju o izbornom zakonodavstvu i pravno-političkom modelu koji će obezbijediti implementaciju dogovorenih rješenja.

Nakon zahtjeva URA, DEmosa i Demokrata za dijalogom o izlasku iz političke krize uz posredovanje EU, evropski zvaničnici su ukazali su da pregovore treba voditi unutar parlamenta.

Svi politički subjekti koji su se javno oglasili su prihvatili Krivokapćev poziv, osim DF-a i lidera SNP-a Srđana Milića, koji je kazao da će naknadno odlučiti.

Lider Demosa Miodrag Lekić je kazao da će prisustvovati sastanku kako bi još jednom argumetovao potrebu za prelaznom vladom.

Bonus video: