URA: Pošaljite Cetinjanima jedan tenk ili samohotku

"Gotovo da ne postoji prometnija gradska saobraćajnica koja nije doživjela prokopavanje – široko metar, duboko nešto preko dva. Slučajno ili namjerno, ali taman kao za grob. Nakon operacije polaganja kanalizacionih cijevi tačno na predviđenim mjestima, preko njih je nasut pijesak, ali iz nekog razloga asfalt je izostao"
65 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2015. 14:25h

Cetinje na prvoj novembarskoj kiši više podsjeća na Staljingrad 1942. godine nego na "Minut-dva" evropsku prijestonicu, kaavom je predstavljaju gradski oci smatraju u Odboru Građanskog pokreta URA na Cetinju.

Burgije, ćuskije i bageri, postali su noćna mora svakog Cetinjanina, dodaju iz URA, jer se neko konačno sjetio da riješi problem kanalizacione mreže koja je trebalo da bude završena deceniju ranije.

"Gotovo da ne postoji prometnija gradska saobraćajnica koja nije doživjela prokopavanje – široko metar, duboko nešto preko dva. Slučajno ili namjerno, ali taman kao za grob. Nakon operacije polaganja kanalizacionih cijevi tačno na predviđenim mjestima, preko njih je nasut pijesak, ali iz nekog razloga asfalt je izostao. Tako nemaran postupak omogućio je prošlovikendnim, za ovo doba godine iznenadnim padavinama, da odnesu veći dio pijeska, te naše ulice sada predstavljaju opasnost kao sredstvo komunikacije", navode u URA.

Oni su kazali da je jedno od elemantarnih prava svakog čovjeka, pravo na slobodu kretanja pa su zamololili nadležne da im to isto i omoguće.

"U duhu njihovog dosadašnjeg rukovođenja, zarad lakšeg rješavanja nastalog problema, predlažemo im da podignu još jedan kredit, što neće biti naročit problem s obzirom na to da je Cetinje dužno više od 20 miliona eura, kao i to da svim vozačima kupe po jedan tenk ili samohotku. S takvom opremom mogla bi se spriječiti svakodnevna oštećenja na automobilima koji sve češće umjesto kod vlasnika borave u automehaničarskim radionicama. Svjesni činjenice da je grad već više od deceniju pod njihovom opsadom, tenkovi po ulicama ne bi čudili nikoga, a to je i jedina šansa našim dušebrižnicima da se približe Briselu; bar simbolično kad ne mogu radom, napretkom i demokratijom. Ukoliko im ova ideja i nije bas dopadljiva, nudimo gradonačelniku, njegovoj zamjenici, administratoru i PR-u prijestonice lopate da svakodnevno nasipaju rupe koje su nastale usljed njihovog lošeg planiranja. Ako vas je kiša iznenadila i izazvala ovakve posljedice molimo vas da ne dozvolite da vas i snijeg iznenadi jer će posljedice po naše sugrađane tada biti daleko veće i ozbiljnije", kazali su iz URA.

Galerija

Bonus video: