Jovanka Laličić i dalje na čelu OIK: Ne znam zašto nismo ispoštovali zakon

Za članove su izabrani Milentije Mandić (DPS), Evlis Mustajbašić (SDP), Spasoje Ljesar (SNP) i Selma Krstović (HGI) dok je za sekretara OIK imenovan Davor Vučinović (HGI) inače, sin predsjednice te partije i ministarke bez portfelja u Vladi Crne Gore Marije Vučinović
374 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2015. 13:43h

Većinom glasova odbornika DPS, SDP, SNP i HGI, Skupština Opštine Tivat imenovala je novu Opštinsku izbornu komisiju u kjojoj će te četiri partije imati svoje predstavnike. Za predsjednicu OIK imenovana je glavna administratorka Opštine Tivat Jovanka Laličić (DPS) koja je i do sada bila na toj funkciji.

Za članove su izabrani Milentije Mandić (DPS), Evlis Mustajbašić (SDP), Spasoje Ljesar (SNP) i Selma Krstović (HGI) dok je za sekretara OIK imenovan Davor Vučinović (HGI) inače, sin predsjednice te partije i ministarke bez portfelja u Vladi Crne Gore Marije Vučinović.

Zamjenica predsjednice OIK biće sekretarka So Tivat Ana Matijević (DPS) a za zamjenike članova imenovani su Rita Mitrović (DPS), Biljana Praščević (SDP), Nebojša Vukasović (SNP) i Vanja Janović (HGI).

Podsjetivši da je Tivat bio među crnogorskim oopštinama koje su po izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika koji stupio na snagu 22.marta prošle godine, bio u obavezi da novu OIK imenuje u roku od 60 dana, Vlado Arsić (Demokrate) upitao je Laličićevu zašto lokalna uprava nije ispoštovala zakonsku obavezu.

„Mogli smo, ali nismo do sada imenovali novu OIK. Pravo da vam kažem, ne znam zašto to nismo u međuvremenu uradili, vjerovatno su nas spriječile aktuelnije teme kojima smo se bavili. Tačlno je da nismo ispoštovali zakonski rok za njeno formiranje, ali što se tiče zakonitosti i legaliteta izbora ove OIK bitno je da odluka o izboru stupi na snagu prije dana raspisivanja izbora. Tvrdim da će ova OIK u punom legalitetu moći da radi obzirom da će odluka o njenom izboru stupiti na snagu prije nego predsjednik države Filip Vujanović raspiše izbore.”- odgovorila je Lalićić.

Miomir Abović (Tivatska akcija) kazao je da se i kroz odluku o imenovanju nove OIK uporno dezavuišu odbornici i lokalni parlement koji su kroz poziv za sjendicu, prije sedam dana “dobili samo prazan papir sa deset praznih linija umjesto imena članova tog tijela, a njihova imena saznali smo tek jutros”.

Skupština je juče donijela i odluku da se na predstojećim redovnim lokalnim izborima koji će se održati krajem marta, u novi saziv SO Tivat biraju 32 odnornika, kao što je i sada slučaj.

Galerija

Bonus video: