"DEMONSTRANTI SU DEMONSTRIRALI, A PLAĆENICI IZAZVALI NEREDE"

Nova: Đukanovićeva privatna policija je branila njegov nepotizam, korupciju...

"Uhapsiti izgrednike, znači uhapsiti svoje ljude, a to nije baš zahvalan posao. Dva "sajovca’’ koji su se, iz svima poznatih razloga, samoprijavili da budu uhapšeni zbog iživljavanja nad Mijom Martinovićem, nisu i ne mogu da zadovolje pravdu", kazali su iz Nove.
6 komentar(a)
Protesti DF
Protesti DF
Ažurirano: 24.11.2015. 14:33h

Danas se navršava mjesec od održavanja veličanstvenog narodnog skupa u Podgorici, u organizaciji Demokratskog fronta, saopšteno je danas iz Nove srpske demokratije(Nova)

"Da podsjetimo, gotovo 30.000 ljudi, slobodnih i najhrabrijih građana iz cijele Crne Gore, svih vjera i nacija, različitih političkih opredjeljenja, imali su samo jedan jedini zahtjev – formiranje prelazne vlade radi organizovanja prvih slobodnih izbora u istoriji Crne Gore. Zločinačko i nezakonito razbijanje protesta, ubacivanjem plaćenika mafijaškog režima Mila Đukanovića da izazovu nerede, pokazalo je sve nedostatke vladavine poslednjeg diktatora u Evropi. Primjenjujući neprimjerenu silu, batinajući i trujući demonstrante, diktator je pokazao strah koji je u direktnoj srazmjeri sa nedjelima koje je počinio za više od četvrt vijeka svoje vladavine. Đukanovićeva privatna policija je branila njegove milijarde, branila nerasvijetljene zločine, branila nepotizam i korupciju na najvišem nivou i pokušala da izazove strah kod većinske Crne Gore koja je gladna hljeba i demokratije", navodi se u saopštenju Nove.

Dodali su da još dok je trajala akcija pretorijanske garde Mila Đukanovića, bilo je jasno da policija nije odradila svoj posao prema očekivanju diktatora.

"Samo je kod prebijenih i opijenih bojnim otrovima pojačala bijes, inat, želju da se vrate na isto mjesto, sa proširenim zahtjevom – da zbrišu Mila Đukanovića i njegove sluge sa političke scene Crne Gore. Sa tim imperativom, ovaj mjesec je protekao u znaku okupljanja i protestnih šetnji širom Crne Gore, uključujući i spektakularni protest u Podgorici "Opkoljeni ste". Sva ta događanja pokazuju da se u Crnoj Gori žestoko prelomilo, nema straha, nema kalkulacija kod slobodnih ljudi u pohodu na slobodu. Oni izlaze iz svojih kuća, kancelarija, pokazujući svoje lice i boreći se za pravednu i demokratsku Crnu Goru", kazali su iz Nove.

Iz ove partije su rekli da je mjesec protekao od, kako ističu, bestijalnog divljanja maskiranih mafijaško-policijskih hordi razotkrio laži i manipulacije režima.

"Osim što po hitnom postupku žele da skinu poslanički imunitet Andriji Mandiću, Slavenu Radunoviću, Milanu Kneževiću i Milutinu Đukanoviću, a najavili su da će isto to uraditi i Nebojši Medojeviću, niko do sada nije uhapšen za izazivanje nereda iz redova demonstranata. Nije ni mogao, jer demonstranti su demonstrirali a mafijaši i plaćeni provokatari su izazvali nerede. Uhapsiti izgrednike, znači uhapsiti svoje ljude, a to nije baš zahvalan posao. Dva "sajovca’’ koji su se, iz svima poznatih razloga, samoprijavili da budu uhapšeni zbog iživljavanja nad Mijom Martinovićem, nisu i ne mogu da zadovolje pravdu", kazali su iz Nove.

Po njihovim riječima, za protekli mjesec najveće promjene se dešavaju na političkom planu.

"Sala Skupštine Crne Gore, baš kao i lokalni parlamenti zvrje poluprazni, jer se opozicioni politički subjekti čuvaju od lošeg društva DPS-a i njegovih satelita. Svima postaje jasnije zalaganje Demokratskog fronta da se odborima i amandmanima ne može uništiti zločinačka hobotnica. Proces još traje a Demokratski front zajedno sa drugim političkim partijama, nevladinim sektorom, neformalnim grupama nastavlja svoj put ka oslobođenju Crne Gore. Sledećim veliki protestom u Nikšiću najavljujemo i onaj u Podgorici kada ćemo diktatoru poručiti da se ne bojimo njegovih bojnih otrova, palica i batinaša", zaključuje se u saopštenju Nove.

Preporučujemo za Vas