Novska lista o privatizaciji Instituta: Mutljavina u najmanju ruku

"Dok Dušan Radović-Krušo planira da se vozi pokretnim stepenicama i vozi se podvodnim autoputem, da dođe do piste za Formulu 1, tražimo od njega da se malo prizemlji, jer u Domu zdravlja nema ni tečnog sapuna ni toalet papira, a kolektor ni na vidiku nije gotov", kazali su iz Novske liste
70 pregleda 4 komentar(a)
Institut Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Institut Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.11.2015. 13:11h

Novska lista će zbog privatizacije Instituta Dr Simo Milošević i lošeg stanja privrede u Herceg Novom podnijeti inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine za skraćenje mandata aktuelnom sazivu.

Komentarišući prodaju većinskiuh državnih akcija Instituta, Novska Lista ističe da je "WG Investitora teško čak i na internetu pronaći, nemaga ni na Google - u".

"Mutljavina u najmanju ruku. Na tih bijednih 10 miliona čekaće se da ta ista anonimus firma podigne kredit po osnovu hipoteke kojim će i platiti Institut, sa usputnim namirivanjem prve, druge, osme familije, lokalne sitne boranije i ko zna koga još. Ova je kombinacija dobro podržana od strane lokalne većine u parlamentu, a najglasnije od onog koji ju je najviše branio, duvačkog orkestra Izbor i prve trube Dušana Radovića-Kruša. Licemjerje i izdaja jednom riječju, kukavičluk protkan pohlepom", navodi se u saopštenju Novske liste..

Dodaju da su od početka znali da je DPS od planirao rasprodaju i gašenje novske privrede, te da uviđaju da je takav potez podržan "od strane Izbora na najlicemjerniji mogući način kroz note njihovog lidera".

"Dok Dušan Radović-Krušo planira da se vozi pokretnim stepenicama i vozi se podvodnim autoputem, da dođe do piste za Formulu 1, tražimo od njega da se malo prizemlji, jer u Domu zdravlja nema ni tečnog sapuna ni toalet papira, a kolektor ni na vidiku nije gotov. Treba li da ga podsjetimo šta je ne tako davno rekao, da ako se Institut proda možemo svi da se selimo iz grada! Vama gospodine Krušo to i nije teško jer većinu vremena i niste u gradu", ističe se u saopštenju.

Iz Novske liste obratili su se i DPS-u.

"A vama gospodo iz DPS koji krčmite i razbijate novsku privredu, zašto se hvalite kadrom koji imate, pa nije li taj kadar doveo Brodogradilište u stečaj, a Banju, kako ste sami rekli, pred stečaj? Gdje ćete sada sa svim tim vrsnim rukovodiocima u stečaju? Hoćete li ih dovesti u Opštinu zajedno sa novih stotinu koje ste već doveli po partijskoj liniji? Zašto ne dostavite građanima informaciju da je na platnom spisku Opštine preko 350 ljudi? Gebelsovim metodama obmanjujete javnost o nekakvim signalima sa tržišta. Pa vile u Dobroti se prodaju za preko 10 miliona, a ne brend, tradicija, iskustvo, povjerenje i profesija za bagatelu”, navodi se u saopštenju i poručuje da će Novska Lista podnijeti inicijativu za sazivanje vanredne sjednice skupštine za skraćenje mandata aktuelnom sazivu.

Bonus video: