Vujanović: Budva dala doprinos najboljoj turističkoj sezoni nezavisne Crne Gore

"Budva lider turizma, ne samo na ovom prostoru, nego i u regionu", kazao je Vujanović
68 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.11.2015. 13:04h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prusustvovao je danas svečanoj sjednici Skupštine opštine Budva i čestitao građanima i građankama Budve, odbornicima, predsjedniku Skupštine i predsjedniku Opštine, Dan Opštine, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Današnja proslava je dala realnu sliku Budve, sa jedne strane, uspjeha koju je imala Budva i doprinosa vrijednostima Crne Gore, iznad svega u sferi turizma. A sa druge strane , izazova sa kojima se suočava Budva. Iza nas je izvjesno najbolja turistička sezona nezavisne Crne Gore, i jedna od najboljih turističkih sezona u posljednjih nekoliko decenija. Takvoj sezoni ogroman doprinos je dala Budva, zahvaljujući njenoj kvalitetnoj i ukupnoj infrastrukturi i saobraćajnoj i komunalnoj, i vrijednosti komunalnih službi, i izvanrednoj mreži hotela, koja je pokazala da je Budva lider turizma, ne samo na ovom prostoru, nego i u regionu. I koja pokazuje da Budva ima potencijal koji garantuje da ćemo narednu i naredne sezone imati sa tako sjajnim doprinosom Budve", rekao je Vujanović

Vujanović je dodao da je predsjednik Opštine Srđa Popović govorio o potrebi finansijske konsolidacije budžeta i saopštio koje sve mjere preduzima i kako kroz odgovoran način želi da konsoliduje budžet, kako bi servis budvanskog budžeta u korist svih građana, bio na maksimalnom nivou.

"Ja želim njemu i administraciji Budve da u svemu uspiju i da , i u tom dijelu koji je izazov, imaju uspjeh kakav je Budva zavrijedila", kazao je Vujanović.

Popović: Prioritetni projekti za koje se liberali u Budvi snažno zalažu biće i dalje u centru našeg interesovanja i djelovanja

Kao najprepoznatljivija ponuda Crne Gore, Budva zaslužuje posebnu pažnju svakog od nas, istakao je predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

On je građanima i građankama Budve, predsjedniku Opštine Srđi Popoviću, predsjedniku Skupštine Opštine Boru Lazoviću i odbornicima u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore čestitao 22. novembar Dan Opštine Budva.

"Svojim prirodnim i privrednim potencijalima ona zaista i zavređuje takav epitet i mjesto među crnogorskim gradovima. U tom smislu, moramo povesti posebnu pažnju o održivom razvoju i onome što znači dugoročno i pametno planiranje daljeg napretka, što je od životnog značaja za Budvu i njene građane i građanke. Prioritetni projekti za koje se liberali u Budvi snažno zalažu, koji znače ravnomjeran razvoj i zadovoljenje osnovnih potreba svakog njenog žitelja ali i unapređenje njene infrastrukture i turističke ponude, biće i dalje u centru našeg interesovanja i djelovanja", navodi se u čestitki Popovića.

Brajović: Valorizacijom potencijala Budva će nastaviti sa razvojem

Ako bude valorizovala svoje potencijale na efikasan i održiv način, Budva će nastaviti sa pozitivnim trendom razvoja, navodi se u čestitki povodom Dana Opštine Budva, koju je u ime svoje partije poslao Ivan Brajović.

“Ovaj izuzetan potencijal za privredni razvoj grada, svakako, treba iskoristiti kako bi se osnažila ekonomija i stvorili uslovi za izgradnju infrastrukture koja će poboljšati kvalitet života građana i usluge turistima”.

“Vjerujem da svi moramo odlučnije i posvećenije raditi na planu održivog razvoja i vladavine prava, jer je to jedina dugoročno pouzdana formula društvenog razvoja i međunarodne afirmacije naše države, pa tako i uprava u vašoj Opštini, na tom kursu, može računati na punu podršku i pomoć Socijaldemokrata Crne Gore,” zaključuje se u saopštenju povodom Dana opštine Budva.

Bonus video: