Janković: Ljubljana može ponuditi Podgorici dobro iskustvo u oblasti ekologije

Stijepović je, kako se navodi, izrazio uvjerenje da će unaprjeđenje saradnje Podgorice i Ljubljane rezultirati benifitima za oba grada
74 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Janković, Slavoljub Stijepović, Foto: Glavni grad
Zoran Janković, Slavoljub Stijepović, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 21.11.2015. 18:44h

Budućnost Evrope je u saradnji gradova i unaprjeđenju njihovih ekonomskih odnosa, koji će rezultirati većim kvalitetom života njihovih građana, ocijenjeno je u razgovoru gradonačelnika Podgorice i Ljubljane, Slavoljuba Stijepovića i Zorana Jankovića.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, Stijepović se danas u Podgorici sastao sa Jankovićem, a glavna tema razgovora bila je unaprjeđenje saradnje dva grada, posebno u oblastima ekologije i kulture.

"Janković je naglasio da Ljubljana može ponuditi Podgorici dobro iskustvo u oblasti ekologije, polazeći od činjenice da je Ljubljana jedini grad u ovom dijelu Evrope koji je dobio nagradu - zelena prijestonica Evrope 2016. godine", kaže se u saopštenju.

Stijepović je, kako se navodi, izrazio uvjerenje da će unaprjeđenje saradnje Podgorice i Ljubljane rezultirati benifitima za oba grada.

On je ocijenio da je neophodno razmjenjivati dobra iskustva, i u tom pravcu je dogovoreno da dvije delegacije Podgorice u decembru i januaru posjete Ljubljanu, kako bi u neposrednom kontaktu sa slovenačkim kolegama razmijenili mišljenja i upoznali se sa njihovim načinom rada.

"Osvrćući se na bogata kulturna dešavanja oba grada, Stijepović i Janković su dogovorili i intenziviranje saradnje na polju kulture, odnosno organizovanje Dana Podgorice u Ljubljani, kao i Dana Ljubljane u Podgorici", kaže se u saopštenju.

U razgovoru je iskazano raspoloženje da Podgorica i Ljubljana nastave sa aktivnostima ka bratimljenju dva grada.

"Na kraju sastanka, gradonačelnici su zaključili da je budućnost Evrope u saradnji gradova i unaprjeđenju njihovih ekonomskih odnosa, koji će rezultirati većem kvalitetu života njihovih građana", navodi se u saopštenju.

Bonus video: