Đukanović: Ne treba zaboraviti uspjehe i dostignuća, ali ni probleme Budve

"Budva ima značajno mjesto u crnogorskoj turističkoj ponudi. Vođenje grada mora biti usmjereno interesima njegovih građana, održivom razvoju i unaprijeđenju turističke i kulturne ponude, poručio je Krivokapić
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 21.11.2015. 17:47h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom 22. novembra - Dana opštine Budva, čestitku predsjedniku Opštine Srđi Popoviću, predsjedniku Skupštine opštine Boru Lazoviću, odbornicima i drugim učesnicima svečane sjednice i svim građanima Budve.

"Praznici su prilika za vrednovanje uspjeha u prethodnom periodu, ali i za ozbiljnu analizu rada i sagledavanje mogućnosti za najbrži i najkvalitetniji put naprijed. Budva ima posebnu obavezu i odgovornost da tako uradi u aktuelnom trenutku, imajući u vidu njen značaj za Crnu Goru i doprinos njenom modernom razvoju. U danima slavlja svakako ne treba zaboraviti uspjehe i dostignuća, ali isto tako ni probleme sa kojima je Budva suočena", istakao je Đukanović.

"Vjerujem da rukovodstvo lokalne zajednice, koje je u delikatnom trenutku preuzelo dužnost, ima kapacitete da na pravi način sagleda stanje u opštini i sposobnost da trasira pravce budućeg djelovanja, uz maksimalnu posvećenost vladavini prava, što je jedan od ključnih prioriteta Vladine politike, na putu ostvarenja strateških državnih ciljeva – članstva u NATO i EU. Očekujemo da će odluka o skorom pozivu za članstvo u Alijansi, nakon do sada najpozitivnijeg Izvještaja EK o napretku, značiti pravi podsticaj u tom pravcu", navedeno je u čestitki Đukanovića.

Krivokapić: Vjerujem da će Budva odlučno koračati putem vladavine prava

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom 22. novembra Dana Opštine Budva telegram čestitku građanima, predsjedniku Opštine Srđi Popović, predsjedniku Skupštine Opštine Boru Lazoviću i odbornicima.

"Budva ima značajno mjesto u crnogorskoj turističkoj ponudi. Vođenje grada mora biti usmjereno interesima njegovih građana, održivom razvoju i unaprijeđenju turističke i kulturne ponude. Dan vaše Opštine podsjeća na slavnu antifašističku borbu i pobjedu nad nepravdom. Vjerujem da će Budva na temeljima svoje tradicije odlučno koračati putem vladavine prava koja će donijeti ambijent za kredibilne investicije, održive projekte i u krajnjem bolji kvalitet života građana", piše u čestitki Krivokapića

Čestitku je uputio i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

U čestitki se navodi da je Budva, prožeta spojem modernog i tradicionalnog, jedna od nezaobilaznih destinacija na Jadranu.

“Nakon iskustva protekle decenije, vjerujem da ćete pažlljivo birati mogućnosti da Budva svojim resursima da odgovore na pitanja održivog razvoja, koji će biti u funkciji svih njenih građana”, poručio je Konjević.

Bonus video: