Jevrić zarađivala i od Skupštine i od privatne firme: Prijeti joj kazna do 2.000 eura

Zakonom je propisano da javni funkcioner ne može biti ovlašćeni zastupnik ili izvršni direktor kompanije i da je u roku od 30 dana po imenovanju trebalo da podnese ostavku. Međutim, ona to nije uradila u roku
376 pregleda 0 komentar(a)
Skupština Glavnog grada, Foto: Zoran Đurić
Skupština Glavnog grada, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.11.2018. 06:56h

Bivša poslanica Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore i odbornica u Skupštini Glavnog grada Nataša Jevrić vodi se kao izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik kompanije “Aquamarine”, što je suprotno Zakonu o sprečavanju korupcije.

Jevrić je do avgusta bila odbornica, a poslanica je bila oko dva i po mjeseca, tj. do parlamentarnih izbora 2016. U narednoj godini iskoristila je pravo na poslaničku naknadu od 1.355 eura.

Zakonom je propisano da javni funkcioner ne može biti ovlašćeni zastupnik ili izvršni direktor kompanije i da je u roku od 30 dana po imenovanju trebalo da podnese ostavku. Međutim, ona to nije uradila u roku.

Zbog toga joj, po Zakonu, prijeti novčana kazna do 2.000 eura.

Na pitanje da li su protiv nje pokrenuli postupak, iz Agencije za sprečavanje korupcije su “Vijestima” kazali da će nakon dostavljanja dokumentacije od Poreske uprave (Centralnog registra) utvrditi da li postoje elementi za to.

“Vijestima” su iz Poreske uprave kazali da se situacija u njenom slučaju nije mijenjala sedam godina.

“Posljednja promjena registracionih podataka kod privrednog društva DOO ‘Aquamarine’ Podgorica koja se tiče lica Nataše Jevrić izvršena je dana 8. 9. 2011. kada je izvršena promjena ovlašćenog zastupnika i upisan – registrovan je novi ovlašćeni zastupnik Nataša Jevrić”, kazali su iz Poreske.

Bonus video: