Grahovac: Rusi će znati da naplate od naših "euroatlantista" koji su ih varali

"Za građane će biti veoma važno da ruski tajkuni od crnogorskih tajkuna namire svoja potraživanja, ali ne preko leđa građana, nego od njih lično. Oni najbolje znaju kako se to radi”
14 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2015. 12:39h

Reakcije i djelovanje Državne dume i ambasade Rusije u Podgorici omogućili su predsjednik DPS-a Milo Đukanović i mitropolit SPC Amfilohije, rekao je "Vijestima" analitičar geopolitike Blagoje Grahovac.

Međunarodni odbor Džavne dume juče predstavio nacrt saopštenja u kojem se poslanici obraćaju kolegama iz Skupštine Crne Gore, zemljama NATO-a, članicama OEBS-a - da se suzdrže od širenja Sjevernoatlantskog saveza.

Zamjenik ambasadora Rusije u Crnoj Gori, Vladimir Gurko juče je takođe rekao da je Moskva ozbiljno zabrinuta zbog kursa Crne Gore prema ubrzanoj integraciji u Sjevernoatlantsku alijansu.

Grahovac tvrdi da je reakcija Moskve nedopustivo miješanje u unutrašnje stvari suverene države.

"Donekle razumijem ljutnju ruskih zvaničnika, jer ih neko u Crnoj Gori decenijama vara. Varaju ih oni koji bučno zagovaraju euroatlantsku priču ispod koje su oni isti trgovali i švercovali sa ruskim tajkunima. Varali su i pljačkali i ruske tajkune i svoje građane”, kazao je on, navodeći da zvanična Moskva zna ko ih je varao i kome su i koliko ruski tajkuni dali novca.

"Oni tačno znaju kome i će i kako naplatiti taj dug. Za građane će biti veoma važno da ruski tajkuni od crnogorskih tajkuna namire svoja potraživanja, ali ne preko leđa građana, nego od njih lično. Oni najbolje znaju kako se to radi”.

Grahovac smatra da Ruski pritisak neće zaustaviti crnogorske integracije u NATO, navodeći da bi članstvo Crne Gore bilo dobro za Rusiju jer bi Moskva u Alijansi imala još jednog iskrenog prijatelja.

On je kazao da Rusija, Evropa i SAD treba zajedno da djeluju protiv globalnih problema kao što su organizovani kriminal i vjerski fanatizam.

Bonus video: