Koizvjestioci PSSE: Visoko ocijenjeni napori Vlade

"Koizvjestioci su visoko ocijenili aktivnosti i napore Vlade Crne Gore, kao i tempo napretka u ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih ciljeva. Na toj liniji posebno je od Savjeta Evrope apostrofirana posvećenost Vlade sprovođenju preporuka i principa SE, što je potvrđeno iodlukom Komiteta ministara SE o ukidanju monitoringa", saopšteno je iz Vlade
0 komentar(a)
Milo Đukanović PSSE, Foto: Gov.me
Milo Đukanović PSSE, Foto: Gov.me
Ažurirano: 19.11.2015. 18:28h

Koizvjestioci Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) za Crnu Goru, Teri Lajden i Ionut-Marian Stroe, visoko su ocijenili aktivnosti i napore crnogorske Vlade, kao i tempo napretka u ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih ciljeva.

Premijer Milo Đukanović primio je danas Lajdena i Stroea, koji borave u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

"Koizvjestioci su visoko ocijenili aktivnosti i napore Vlade Crne Gore, kao i tempo napretka u ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih ciljeva. Na toj liniji posebno je od Savjeta Evrope apostrofirana posvećenost Vlade sprovođenju preporuka i principa SE, što je potvrđeno iodlukom Komiteta ministara SE o ukidanju monitoringa", saopšteno je iz Vlade.

Đukanović je, kako se navodi, naveo da je zadovoljan saradnjom sa SE i zahvalio za dragocjenu podršku te organizacije unapređenju vladavine prava, razvoju demokratije i zaštiti ljudskih prava, što, kako je rekao, čini temelj naših evropskih i evroatlantskih aspiracija.

"Istovremeno je ponovio punu privrženost Vlade ostvarivanju preporuka SE, posebno u oblasti nezavisnosti pravosuđa, borbe protiv korupcije, povjerenja u izborni sistem i slobode medija“, navodi se u saopštenju.

Koizvjestioci su takođe istakli pozitivnu ulogu Crne Gore u jačanju regionalne stabilnosti, uz uvjerenje da će očekivani poziv za prijem u NATO dodatno ojačati poziciju Crne Gore kao pouzdanog partnera u regionu Zapadnog Balkana.

Bonus video: