Koalicija "Zdravo Berane" obilježila 500 dana lokalne vlasti

Povodom prezentacije "500 zdravih dana" štampan je i bilten Opštine Berane sa pregledom najznačajnijih projekata koji su realizovani u prvih godinu i po vlasti ove lokalne koalicije
2 komentar(a)
Zdravo Berane, Foto: Tufik Softić
Zdravo Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 19.11.2015. 17:31h

U Opštini Berane danas je priređena prezentacija pod nazivom "500 zdravih dana", kojom je obilježeno 500 dana lokalne vlasti koalicije "Zdravo Berane SNP – DF" u ovom gradu.

O rezultatima rada u tom periodu govorili su predsjednik opštine Dragoslav Šćekić i direktori svih opštinskih javnih preduzeća i ustanova.

"Od prvog dana smo krenuli sa rješavanjem zatečenih problema, pokrenuli smo nove projekte i inicijative sa samo jednim ciljem – da Berane postane mjesto u kome možemo pristojno da živimo od svoga rada", kazao je Šćekić.

Povodom prezentacije "500 zdravih dana" štampan je i bilten Opštine Berane sa pregledom najznačajnijih projekata koji su realizovani u prvih godinu i po vlasti ove lokalne koalicije.

Naglašeno je da je nova opštinska vlast po prvi put poslije osam godina u jednom kvartalu smanjila iznos neizmirenih obaveza i uvela dinamiku redovne isplate zarada u Opštini, javnim preduzećima i ustanovama.

Koalicija "Zdravo Berane SNP – DF" preuzela je u martu 2014. godine vlast od Demokratske partije socijalista, koja je gradom prije toga upravljala punih osam godina i ostavila dugovanja od 15 miliona eura u opštinskoj kasi.

Ta dugovanja danas su predmet krivičnih prijava Specijalnom tužiocu za organizovani kriminal, protiv bivših opštinskih rukovodilaca.

Bonus video: