Krivokapić: Dijalog u Parlamentu put za prevazilaženje krize

Sagovornici su ocijenili da je posao koji čeka Crnu Goru veoma zahtjevan i da ima još mnogo obaveza koje se moraju ispuniti, a sve u cilju progresa Crne Gore na evropskom putu
3 komentar(a)
Teri Lejden, Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Teri Lejden, Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 19.11.2015. 15:07h

Dijalog u Parlamentu put je ka prevazilaženju trenutne situacije ocijenjeno je u razgovoru predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića i koizvjestioce Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope (PSSE) za Crnu Goru Terija Lejdena i Jonut-Mariana Stroea.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u razgovoru sa Lejdenom i Stroeom ukazao na aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori.

"Na sastanku je ocijenjeno, kao što je predsjednik Krivokapić u više navrata naglašavao, da je dijalog u Parlamentu put ka prevazilaženju trenutne situacije", kaže se u saopštenju.

Navodi se da su koizvjestioci pozdravili napredak koji je Crna Gora postigla, posebno po pitanju unaprijeđenja zakonodavne i nadzorne uloge Skupštine Crne Gore.

Na sastanku je akcenat je stavljen i na elektronsku evidenciju glasača, koja će biti primijenjena na narednim parlamentarnim izborima, a ocijenjena je kao dalji korak ka demokratizaciji izbornog procesa u službi slobodnih i fer izbora.

Sagovornici su ocijenili da je posao koji čeka Crnu Goru veoma zahtjevan i da ima još mnogo obaveza koje se moraju ispuniti, a sve u cilju progresa Crne Gore na evropskom putu.

Krivokapić je zaključio da je jedini put koji Crna Gora treba da prati – put vladavine prava.

Bonus video: