Crna Gora uspješno prenosi pozitivne poruke na Zapadni Balkan

Pejanović Đurišić sastala se sa i savjetnicom predsjednika SAD, Baraka Obame, Selest Valender
3 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Kolin Kal, Foto: Mod.gov.me
Milica Pejanović Đurišić, Kolin Kal, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 18.11.2015. 17:58h

Crna Gora, uprkos brojnim izazovima sa kojima se intenzivno suočava u procesu evroatlantskih integracija, sa uspjehom prenosi pozitivne poruke značaja demokratskih integracionih procesa na cijeli region Zapadnog Balkana, ocijenio je savjetnik za nacionalnu bezbjednost potpredsjednika SAD-a, Kolin Kal.

Sa Kalom se u Bijeloj kući sastala ministar odbrane Milica Pejanović Đurišić, koja je predstavila ostvareni napredak Crne Gore u svim oblastima na putu evroatlantskih integracija.

Ona je istakla značajnu ulogu koju su Sjedinjene Američke Države imale u tom procesu.

"Izražena podrška SAD-a, iako očekivana, bila je ohrabrujući signal za postizanje pozitivnih rezultata u svim oblastima sprovođenja reformi u Crnoj Gori“, kazala je Pejanović Đurišić.

Iz Ministarstav odbrane saopšteno je da je Kal izrazio zadovoljstvo što je Crna Gora na pravi način razumjela vrijednosti koje dijele zemlje Alijanse.

"On je naveo da Crna Gora, uprkos brojnim izazovima sa kojima se intenzivno suočava u procesu euro-atlantskih integracija, sa uspjehom prenosi pozitivne poruke značaja demokratskih integracionih procesa na cijeli region Zapadnog Balkana”, kaže se u saopštenju.

Pejanović Đurišić sastala se sa i savjetnicom predsjednika SAD, Baraka Obame, Selest Valender

Pejanović Đurišić je upoznala Valender sa aktivnostima koje Crna Gora sprovodi u susret sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO, naglašavajući da će se fokus na sprovođenju reformi nastaviti i nakon očekivanog dobijanja pozivnice početkom decembra.

“Valender je izrazila zadovoljstvo kvalitetom sprovedenih reformi. Navela je i da posebno cijeni ukupnu posvećenost Vlade Crne Gore, koja je uspjela da postigne pozitivne rezultate koji će dugoročno doprinijeti, ne samo stabilnom i bezbjednom regionu, već i cijele Evrope”, dodaje se u saopštenju.

Sastancima su prisustvovali i ambasador Crne Gore u SAD, Srđa Darmanović, šef kabineta u Ministarstvu odbrane, Sanela Đozgić, savjetnik Dubravka Lalović,i izaslanik odbrane Crne Gore u SAD, Velibor Bakra.

Bonus video: