Kentera: Putin traži prevlast nad zemljama bivše Jugoslavije

"Prvenstveno, ni ta Rusija nije imuna na terorizam. Juče je potvrđeno da su teroristi oborili njihov avion u kom je bilo 224 ljudi. Sada traže način da naplate sopstvenu, a potom i tragediju koja je zadesila Francusku. Vrhunac licemjerstva je što uključivanje u međunarodnu akciju protiv terorizma žele da naplate tuđim zemljama, uključujući i Crnu Goru“, rekao je on
23 komentar(a)
Savo Kentera, Foto: Luka Zeković
Savo Kentera, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.11.2015. 12:56h

"Ruski predsjednik Vladimir Putin zahtijeva od Zapada da se Rusiji prizna prevlast i pravo interesne zone u svim zemljama bivše Jugoslavije, Sovjetskog saveza i potpisnicama Varšavskog ugovora, kako bi se Moskva priključila globalnoj antiterorističkoj koaliciji", saznaje Atlantski savez Crne Gore.

Atlantski savez to saznaje u, kako su saopštili, dobro obaviještenim međunarodnim krugovima.

Predsjednik Atlantskog saveza, Savo Kentera, smatra da je taj Putinov zahtjev iracionalan.

„Prvenstveno, ni ta Rusija nije imuna na terorizam. Juče je potvrđeno da su teroristi oborili njihov avion u kom je bilo 224 ljudi. Sada traže način da naplate sopstvenu, a potom i tragediju koja je zadesila Francusku. Vrhunac licemjerstva je što uključivanje u međunarodnu akciju protiv terorizma žele da naplate tuđim zemljama, uključujući i Crnu Goru“, rekao je on.

Kentera smatra da je priključivanje Moskve globalnoj borbi protiv terorizma od velikog značaja, navodi i da „Zapad neće uvažiti ovakve sulude zahtjeve koji nikako ne mogu doprinijeti jačanju saradnje sa Rusijom“.

Prema pisanju svjetskih medija, predsjednik Francuske, Fransoa Oland, posjetiće naredne sedmice Vašington i Moskvu, kako bi počeo pregovore o stvaranju velike antiterorističke koalicije.

Bonus video: