Lukšić sa novoizabranim ambasadorom Japana

Tokom sastanka je bilo riječi i o integracionim aktivnostima Crne Gore te važnosti regionalne saradnje, a sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim pitanjima iz oblasti bilateralne i multulateralne saradnje
3 komentar(a)
Igor Lukšić, Juichi Takahara, Foto: Gov.me
Igor Lukšić, Juichi Takahara, Foto: Gov.me
Ažurirano: 17.11.2015. 15:04h

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić primio je danas novoimenovanog ambasadora Japana u Crnoj Gori sa sjedištem u Beogradu Juichi Takaharu.

Takahara je izrazio zadovoljstvo stupanjem na dužnost ambasadora u Crnoj Gori te istakao da su odnosi dvije zemlje veoma dobri. Ocijenivši da postoji prostor za jačanje saradnje naročito u oblastima turizma, kulture i obrazovanja, ambasador je kazao da će u narednom periodu raditi na dodatnom unaprjeđenju bilateralne saradnje u cilju pune valorizacije svih potencijala za snaženje veza Japana i Crne Gore.

Lukšić je poželio uspjeh u radu ambasadoru Takahari ukazavši na kontinuitet veoma dobrih međudržavnih odnosa, te izrazio uvjerenje da će odnosi Crne Gore i Japana biti dodatno ojačani tokom njegovog mandata. Lukšić je podsjetio da se naredne godine navršava deset godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Japana i zahvalio na podršci koju Japan pruža kroz brojne projekte koji doprinose daljem razvoju Crne Gore. Na toj liniji, izrazio je nadu da će dosadašnja saradnja u narednom periodu biti dodatno ojačana kroz zajedničku inicijativu u oblastima od obostranog interesa.

Tokom sastanka je bilo riječi i o integracionim aktivnostima Crne Gore te važnosti regionalne saradnje, a sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim pitanjima iz oblasti bilateralne i multulateralne saradnje.

Bonus video: