Gubi li imunitet i Đukanović?

Đukanović osumnjičen za napad na policajca u Kotoru
19 komentar(a)
Zakonodavni odbor, Foto: Luka Zeković
Zakonodavni odbor, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.11.2015. 06:23h

Administrativni odbor odlučivaće danas o zahtjevu za skidanje imuniteta poslaniku Demokratskog fronta (DF) Milutinu Đukanoviću koji je parlamentu dostavilo Osnovno tužilaštvo u Kotoru.

Đukanović je osumnjičen da je u maju u Kotoru napao policajca dok je vršio uviđaj nakon saobraćajne nezgode.

Đukanović je tada, nakon pisanja medija, naveo da je tog dana sa suprugom prolazio kroz Kotor i doživio veliku neprijatnost i da će sve okolnosti incidenta biti utvrđene u redovnoj zakonskoj proceduri.

Administrativni odbor danas će utvrditi predlog članova Odbora za praćenje primjene izbornih zakona. DF je prije početka protesta odbio da učestvuje u radu tog odbora jer nije usvojen njihov predlog da tim tijelom predsjedava neko iz Fronta i da se tokom njegovog rada očiste birački spiskovi od glasača koji žive van Crne Gore. Skupština je nakon toga izmijenila odluku o formiranju tog odbora, pa će u njemu biti po sedam predstavnika opozicije i vlasti, ali bez DF-a.

Ranije su za članovi odbora predloženi Goran Danilović i Neven Gošović iz kluba nezavisnih poslanika, Azra Jasavić iz Pozitivne, Danijela Marković iz SNP-a. DPS je predložio Predraga Sekulića, Milutina Simovića, Mevludina Nuhodžića i Miodraga Vukovića, SDP Draginju Vuksanović. Bošnjačku stranku će predstavljati Suljo Mustafić, a klub manjinskih partija Ljerka Dragičević.

Bonus video: