KOMENTAR VLADAJUĆE PARTIJE

DPS: Uzalud je od DF-a praviti mirovni pokret

Kako smatraju u DPS-u, vrhunac primitivizma i mržnje bio je "verbalni nasrtaj" na novinarku RTCG Ivanu Šebek
129 pregleda 50 komentar(a)
protest Df, Foto: Zoran Đurić
protest Df, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.11.2015. 17:30h

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) ocijenjeno je da Demokratski front nastavlja sa svojim destruktivnim aktivnostima. Navod da DF "ima sve manje pristalica, i sve više nervoze njegovih lidera".

"Iako govore sve glasnije, postaje sve jasnije da ni sami ne znaju šta hoće. Na kraju, jedino što ostaje da se pamti jeste obećanje da će organizovati novi protest. Kao u onom čuvenom vicu o organizovanju još jednog sastanka... I sinoćni performans je potvrdio da se kreatori sa strane uzalud trude da od Demokratskog fronta naprave mirovni pokret. Ili tačnije, mirovnjake od njegovih lidera. Ratna terminologija, nacionalistička ikonografija, uvredljivi govori, kletve i prijetnje pokazuju da se Mandić s družinom u novom političkom ruhu osjeća kao slon u staklenoj bašti. Andrija Mandić, Milan Knežević, Branko Radulović, Janko Vučinić, pa i Predrag Bulatović, i svi u lancu do Marine Jočić, pokazali su da im mnogo bolje pristaju kletve, prijetnje, psovke, vika i galama i primitivne gestikulacije... Jeste da se tješe Medojevićevom izjavom da su baš oni najveća gospoda, ali televizijske kamere su neumoljive", navodi se u saopštenju DPS-a.

Kako smatraju u DPS-u, vrhunac primitivizma i mržnje bio je "verbalni nasrtaj" na novinarku RTCG Ivanu Šebek.

"U tom ekcesu Slaven Radunović je još jednom pokazao svoje pravo lice. DPS najoštrije osuđuje ovakve ispade i očekuje makar izvinjenje organizatora novinarki Šebek, RTCG i crnogorskoj javnosti. Ovakvim ponašanjem lideri Demokratskog fronta teško bilo koga mogu ubijediti u spremnost za dijalog i dogovor o bilo kom pitanju. To vidi ne samo šira crnogorska javnost, nego i njihove pristalice kojih je iz dana u dan sve manje. Na kraju će se sve svesti na onaj čuveni lažni ugovor s građanima o otpisu dugova. DPS naravno ne pristaje na bilo čije ucjene i uslovljavanja, i poziva sve političke partije, i sve subjekte kojima je stalo do dobra i napretka Crne Gore i svih njenih građana da se okrenu dijalogu i traženju rješenja u okviru nadležnih državnih institucija", zaključuje se.