Liberalna partija: Zadržali smo stabilnu podršku birača

U LP se, kako su rekli, pitaju šta znači imaginarno političko pozicioniranje pojedinih političkih subjekata, a, sa druge strane, jednako fabrikovani, pokušaji diskvalifikacije LP i njene politike kroz plasiranje benignih procenata kojima se liberali ponovo etiketiraju
21 komentar(a)
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 16.11.2015. 15:06h

Liberalna partija (LP) je, uoči parlamentarnih izbora, imala stabilnu podršku od tri odsto i uspjela je da zadrži takvu poziciju i biračko tijelo, uprkos velikim promjenama i potresima na političkoj sceni, saopšteno je iz te stranke.

LP je nastojala da nikada ne komentariše rad organizacija koje se bave istraživanjima javnog mnjenja, ali su dužni da reaguju radi, kako se navodi, pravilnog informisanja građana, koji mogu biti dovedeni u zabludu i pogrešno informisani.

„Gotovo svakodnevno plasiranje različitih istraživanja javnog mnjenja i položaja političkih partija, postala su toliko kontradiktorna i nelogična da je gotovo svim građanima i građankama postalo jasno da takva metodologija definitivno ne štima, a rezultati ne mogu biti istiniti“, kaže se u saopštenju.

U LP se, kako su rekli, pitaju šta znači imaginarno političko pozicioniranje pojedinih političkih subjekata, a, sa druge strane, jednako fabrikovani, pokušaji diskvalifikacije LP i njene politike kroz plasiranje benignih procenata kojima se liberali ponovo etiketiraju.

LP je uoči parlamentarnih izbora 2012. godine, koji su, kako je saopšteno, jedino mjerilo rejtinga partije, imala stabilnu podršku od tri odsto, kojom je i obezbijedila jedno poslaničko mjesto u Skupštini.

„U ovom trenutku LP uspjela je da zadrži takvu poziciju i svoje biračko tijelo, uprkos velikim promjenama i potresima na političkoj sceni, pa je podrška liberalima, prema svim našim istraživanjima i informacijama, i dalje oko tri odsto podrške birača u Crnoj Gori“, kazali su iz LP.

U Glavnom gradu je, kako su saopštili, ta podrška visoko iznad tri odsto i u stalnom je porastu.

„LP osnažila je svoje političko uporište trijumfom svojih programskih ideja, novčanim naknadama majkama sa troje i više djece i 15 godina staža, zaštitom potrošača – korisnika finansijskih usluga, otvorenom zaštitom svih manjina i osjetljivih društvenih grupa, snažnim zalaganjem za slobodno i moderno crnogorsko društvo“, navodi se u saopštenju.

Za liberale, kako je poručeno iz LP, politika se uvijek vodila i vodi se na takvom frontu, a ne nikada različitim istraživanjima.

Bonus video: