LPCG: Tragični događaji u Parizu šok za cijelu Evropu

"Crnogorski liberali izražavaju duboko saučešće i saosjećajnost sa narodom Francuske i zajedničkim vrijednostima koje dijele svi slobodni narodi i slobodni pojedinci Evrope i svijeta", navodi se u saopštenju
4 komentar(a)
Pariz napad, Foto: Reuters
Pariz napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.11.2015. 12:46h

Tragični događaji u Parizu u kojima je, terorističkim napadima militantnih ekstremista, ubijeno 129 ljudi, šok su za cijelu Evropu i predstavljaju novi, snažan, izazov za sistem globalne sigurnosti i očuvanje civilizacijskih vrijednosti, ocijenjeno je iz Liberalne partije (LPCG).

"Crnogorski liberali izražavaju duboko saučešće i saosjećajnost sa narodom Francuske i zajedničkim vrijednostima koje dijele svi slobodni narodi i slobodni pojedinci Evrope i svijeta", navodi se u saopštenju.

Takav čin, kako su dodali iz LPCG, nije napad samo na jednu državu, već predstavlja pokušaj destabilizacije i narušavanja vjekovnog kulturnog nasljeđa, građanskog sklada, tolerancije i slobode koju čovječanstvo baštini i koji su temelj Evrope.

"Grad Pariz je uvijek bio simbolična tačka istorijskih procesa koji su iznjedrili sve to što danas znači Evropa, on zato i jeste prvi na udaru onih koji nijesu prijatelji civilizacije i čovječanstva" kazali su iz LPCG.

U LPCG su uvjereni da će solidarnost evropske i svjetske javnosti imati snažan odjek i poruku građanima svijeta koja, kako su kazali, jasno osuđuje agresivnost, ekstremizam i militarizam.

"Takva poruka i drugačiji odgovor, više nego ikada, potreban je svima. Ponosi smo što je i Crna Gora, čvrsto i otvoreno, dio takve poruke", zaključili su iz LPCG.

Bonus video: