Večeras novi protest Fronta u Podgorici

"Očekuje se da javno okupljanje traje od 18.00 do 21.00 čas, kako je i navedeno u prijavi, te da nakon naznačenog termina neće biti dozvoljeno”, saopšteno iz policije
70 pregleda 23 komentar(a)
DF živi lanac, Foto: DF
DF živi lanac, Foto: DF
Ažurirano: 15.11.2015. 07:29h

I policija i organizatori današnjeg protesta Demokratskog fronta, izrazili su očekivanje da će on biti miran.

"Mi ćemo obezbjeđivati ove proteste, policiji više ne vjerujemo. Pozivamo ih da ne šalje bilo kakve provokatore”, poručio je jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

S druge strane, načelnik CB Podgorica Jovica Rečević sinoć je saopštio da su organizatori obaviješteni da njihovi redari treba da predaju policiji osobe sa fantomkama, koje se budu pojavile među građanima.

"Očekuje se da javno okupljanje traje od 18.00 do 21.00 čas, kako je i navedeno u prijavi, te da nakon naznačenog termina neće biti dozvoljeno”, prenosi se u saopštenju UP.

Lideri DF-a su pozvali građane da se danas okupe u 18 sati na Tgru Republike, odakle će krenuti ka instutucijama oko kojih će formirati “živi lanac”.

Funkcioneri DF-a prošetali su juče probno pored institucija oko kojih će danas demonstranti formirati lanac, a među kojima su zgrade Skupštine, Vlade, Predsjedništva, CNP-a, Prve banke... Okupljanje se održava pod nazivom “Opkoljeni ste”.

Građanska alijansa je saopštila da će pratiti proteste, sa posebnim fokusom na postupanje policije.

Bonus video: