Odobren protest DF-a za nedjelju

“U slučaju bilo kakvog incidenta, policija će reagovati i preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti,” poručeno je iz UP
110 komentar(a)
Df protest, Foto: Savo Prelević
Df protest, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2015. 19:44h

Uprava policije MUP-a odobrila je održavanje sjutrašnjeg protesta u organizaciji Demokratskog fronta u Podgorici, napomenuvši da će službenici policije preduzeti mjere iz svoje nadležnosti kako bi on protekao u mirnoj i demokratskoj atmosferi.

Kako bi se obezbijedili preduslovi da se ovaj skup održi na miran način, načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Jovica Rečević sastao se danas sa predstavnikom organizatora, Milutinom Đukanovićem.

Đukanoviću je predočeno da se od organizatora očekuje poštovanje zakonskih propisa tokom održavanja okupljanja, kako bi protekao u mirnoj atmosferi i bez incidenata.

Rečević je Đukanoviću predočio da očekuje da redarska služba “ukoliko uoči bilo koje lice sa tzv. fantomkom, lice maskirano na drugi način ili lica koja posjeduju predmete pogodne za nanošenje povreda i izazivanje nereda, ta lica izdvoje iz skupa i predaju ih policijskim službenicima”.

U saopštenju se dodaje da je Đukanoviću jasno saopšteno da će policija preduzeti aktivnosti na očuvanju stabilnog javnog reda i mira prvenstveno preventivne prirode, ali da policijski službenici neće tolerisati incidente ili bilo kakav vid nasilja, napade na policijske službenike, građane ili imovinu fizičkih i pravnih lica, kao ni napade na institucije sistema.

“U slučaju bilo kakvog incidenta, policija će reagovati i preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti,” poručeno je iz UP.

Đukanoviću je predočeno da se očekuje da okupljanje u nedjelju traje od 18,00 do 21,00 čas, kako je i navedeno u prijavi koju je organizator podnio CB Podgorica, te da održavanje javnog okupljanja nakon naznačenog termina neće biti dozvoljeno.

DF pozvao je građane da dođu na protest koji organizuju sjutra u Podgorici.

Oni su poručili da će protest, u kojem planiraju da simbolično opkole državne, i kako su kazali zarobljene institucije, biti miran.

Bonus video: