Pozitivna o napadima u Parizu: "Samo svijetlo može da odagna tamu, a samo ljubav mržnju"

"Za nas je savremena i buduća Evropa nezamisliva bez francuske sekularne, slobodarske i demokratske tradicije", istakli su iz GP URA
0 komentar(a)
Lion, Pariz napad, Foto: Pozitivna Crna Gora
Lion, Pariz napad, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 14.11.2015. 18:33h

Politički direktor Pozitivne Crne Gore Aleksandar Ražnatović večeras je na komemorativnoj sjednici u francuskom gradu Lionu, kazao da partija čiji je on član, kao i Crna Gora, duboko saosjećaju i solidarišu se sa bolom francuske nacije.

Serija smrtonosnih napada dogodila se sinoć u Parizu, a francuski predsjednik Fransoa Oland je proglasio vanredno stanje i granice Francuske su zatvorene.

"Citirajući Martina Lutera Kinga, Ražantović je poručio prisutnima da "samo svijetlo može da odagna tamu,a samo ljubav mržnju". Ražnatović i zamjenica sekretara Sekretarijata za spoljnu politiku Pozitivne Jelena Milićević borave u Francuskoj od 13. do 15. novembra na 23. Kongresu Evropske partije zelenih u Lionu, koji je prekinut zbog terorističkog napada u Parizu, u kojem je stradalo preko 150 nevinih ljudi", saopšteno je iz Pozitivne.

URA: Za nas je Francuska danas Evropa

Povodom neljudskih i užasnih zločina koji su sinoć počinjeni u Parizu, izražavamo saosjećanje i solidarnost sa francuskim narodom, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

"Za nas je savremena i buduća Evropa nezamisliva bez francuske sekularne, slobodarske i demokratske tradicije. Mi smo uvjereni da Republika Francuska ima snage da zajedno sa ostalim evropskim državama uništi bilo koji oblik zločinačkog i masovnog terorizma. Mi dijelimo evropske vrijednosti i želimo ujedinjenu Evropu posvećenu miru, solidarnosti i opštem napretku svih njenih građana. Za nas je Francuska danas Evropa i niko ne smije ostati ravnodušan prema neoprostivim i varvarskim zločinima koji su se sinoć dogodili u Parizu", navodi se u saopštenju URA.

Bošnjačka stranka: Islam je po svojoj suštini vjera koja propagira mir i toleranciju

Duboko smo ožalošćeni viješću o tragičnom stradanju više desetina ljudi na ulicama Pariza, osuđujemo teroristički napad i smatramo da to što se dogodilo je okrutan i varvarski napad na nevine građane, saopšteno je iz Bošnjačke stranke (BS).

"U ovim teškim trenutcima za francuski narod želimo iskazati solidarnost i poslati poruku da želimo graditi Evropu koja je dovoljno jaka i snažna da pruži otpor terorizmu i omogući bezbijedan život svih naših građana. Međutim, želimo ukazati na čestu pojavu, koja radikalizam i terorizam često vezuje za islam. Islam po svojoj suštini je vjera koja propagira upravo suprotno, mir i toleranciju. Oni koji čineći zločin se zaklanjaju iza paravana vjere, ne pripadaju ni islamu niti bilo kojoj drugoj vjeri", navodi se u saopštenju BS.

Iz ove partije vjeruju da će svi ostati ujedinjeni protiv svih onih koji pokušavaju da destabilizuju Evropu.

"Svi zajedno moramo raditi na podizanju nepremostivih granica terorizmu i radikalizmu. Svim građanima, a posebno porodicama koje su izgubile svoje upućujemo najiskrenije saučešće", piše u saopštenju BS.