Održana sjednica OO SNP Nikšić

Na sastanku je ocijenjeno je da fer izbora ne može biti dok DPS kontroliše sve državne resurse i zloupotrebljava ih za ostvarivanje što boljeg izbornog rezultata
82 pregleda 6 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 13.11.2015. 10:02h

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije u Nikšiću održao je sjednicu na kojoj je analizirana politička situacija u Crnoj Gori i raspravljano o pripremama za predstojeće parlamentarne izbore.

Sjednici su prisustvovali predsjednik SNP Srđan Milić, potpredsjednik Veselin Bakić, poslanica u Skupštini Crne Gore Snežana Jonica, član Glavnog odbora Vladimir Joković i oko 130 članova iz Opštinskog i pojedinih mjesnih odbora.

"Jednoglasno je zaključeno da je personalni sastav državnih institucija, počev od Vlade i Skupštine Crne Gore, pa preko lokalnih samouprava u kojima je DPS na vlasti, nelegitiman, jer ne odražava izbornu volju građana, već je odraz političke korupcije.Takođe je osuđena represija sprovedena u Podgorici, u noći 24. oktobra, nakon razbijanja protesta. Jasno je da je takvo ponašanje dozvoljeno policiji u cilju zastrašivanja građana, a ne radi zaštite državnih institucija. Konstatovano je da sa onima koji su naredili prebijanje građana ne treba imati dijalog, dok se odgovorni za to ne privedu pravdi", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ocijenjeno je da fer izbora ne može biti dok DPS kontroliše sve državne resurse i zloupotrebljava ih za ostvarivanje što boljeg izbornog rezultata.

"Ironično je, ali, nažalost, predstavlja našu stvarnost, da o izbornom procesu sa DPS-om žele da pregovaraju pojedine partije iz opozicije koje nemaju izborni legitimitet, već su u Skupštini Crne Gore prisutne zahvaljujući bespravnom zadržavanju mandata", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: