Vučurović: Anketa CEDEM-a pripremna vježba DPS-a za izbore

"Ne postoji anketa koja može sakriti jednu istinu - na demokratskom odmjeravanju snaga, kada se Milu Đukanoviću uskrate mehanizmi zloupotrebe i krađe, DPS ne može preći 15 odsto podrške birača", saopštio je Vučurović
12 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2015. 16:12h

Anketu CEDEM-a treba posmatrati kao pripremnu vježbu DPS-a za izbore, i jedna od njenih uloga je da ohrabri glasače (Milo) Đukanovićeve partije, ocijenio je portparol Nove srpske demokratije (Nova) Jovan Vučurović.

Prema istraživanju CEDEM-a, sprovedenom u periodu od 30. oktobra do 7. novembra, DPS podržava 45,1 odsto građana, DF 8,7 odsto, a SNP 9,1 odsto ispitanika.

"Međutim, ne postoji anketa koja može sakriti jednu istinu - na demokratskom odmjeravanju snaga, kada se Milu Đukanoviću uskrate mehanizmi zloupotrebe i krađe, DPS ne može preći 15 odsto podrške birača", saopštio je Vučurović.

On je naveo da je važno, "kada su u pitanju ovakve prevare, zapamtiti ko su "istraživači'" i koje istraživačke kuće stoje iza ovakvih podmetanja".

"Kako bi se na pravilan način vrednovao ovako "pošten" rad kada se promijeni vlast u Crnoj Gori. Svako ko misli da se ovakvim jeftinim trikovima i namještenim anketama može uticati na građane i energiju i odlučnost protesta, veoma je naivan. Takođe, i nekome ko nema pojma o politici je jasno da vlast priprema javnost za neostvarenje ključnog spoljnopolitičkog cilja Vlade Crne Gore", rekao je Vučurović.

On dodaje da se "ovakvim spinovanjem možda, mogu pokolebati neke političke organizacije, ali ne i DF".

"Protiv koga je dijelom i usmjereno ovo "istraživanje". DF je navikao na to da se DPS koristi ovakvim metodama i sigurno je da ni mi, ni građani Crne Gore nećemo nasjesti na novu navalu "ispitavanja javnog mnjenja'" kojom bezuspješno pokušava da se uspravi rejting posrnulog DPS-a", navodi se između ostalog u saopštenju Vučurovića.

Bonus video: