AMERIČKA AMBASADORKA U NASTUPNOJ POSJETI

Rajzing Rajnke: SAD i Crna Gora su partneri, prijatelji i saveznici

Novoimenovana ambasadorka je istakla da SAD snažno podržavaju razvoj i napredak Crne Gore, kako kroz članstvo u NATO-u tako i kroz proces evropske integracije
52 pregleda 12 komentar(a)
džudi rajzing rajnke, srđan darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
džudi rajzing rajnke, srđan darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 12.01.2019. 15:58h

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke.

Darmanović je, kako je saopšteno iz ministarstva, poželio ambasadorki Rajzing Rajnke dobrodošlicu i uspjeh u obavljanju misije u Crnoj Gori.

Ministar je, kako se dodaje, ukazao na kontinuitet veoma dobrih političkih odnosa, istakavši da su SAD i Crna Gora strateški partneri te da su "SAD dale nemjerljiv doprinos uspjehu naše evroaltantske integracije". Šef crnogorske diplomatije je kazao i da, uz veoma sadržajne bilateralne odnose, postoji prostor za dodatno jačanje, naročito ekonomske, saradnje.

Ambasadorka Rajzing Rajnke je istakla da SAD snažno podržavaju razvoj i napredak Crne Gore, kako kroz članstvo u NATO-u tako i kroz proces evropske integracije.

"Sjedinjene Američke Države i Crna Gora su partneri, prijatelji i saveznici", kazala je ambasadorka.

Izrazivši zadovoljstvo povodom otpočinjanja mandata u Crnoj Gori, Rajzing Rajnke je, kako ističu iz ministarstva, naglasila da će dati puni doprinos daljem snaženju bilateralne saradnje i sveukupnih odnosa dvije zemlje.

Tokom sastanka je bilo riječi i o drugim aktuelnim regionalnim i globalnim temama, a sagovornici su se saglasili da će, uz postojeće forme saradnje, zajednički raditi na njenom dodatnom unaprjeđenju.

Preporučujemo za Vas