Zeković: MUP CG ni poslije 17 dana ne dostavlja podatke o prebijanju Martinovića

"Te odgovore ne tražimo od tužilaštva, niti je to njihov posao. Posao je ministra unutrašnjih poslova da izvijesti Savjet što se desilo i kako su implementirane naše ocjene i zaključci. To će pokazati i njegovu i našu efikasnos", rekao je Aleksandar Zeković predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije za "Antenu M"
113 pregleda 7 komentar(a)
Aleksandar Zeković, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Zeković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2015. 14:19h

Ni poslije 17 dana Savjet za građansku kontrolu rada policije nije dobio od MUP-a Crne Gore konkretne podatke o slučaju prebijanja Milorada Martinovića.

"Te odgovore ne tražimo od tužilaštva, niti je to njihov posao. Posao je ministra unutrašnjih poslova da izvijesti Savjet što se desilo i kako su implementirane naše ocjene i zaključci. To će pokazati i njegovu i našu efikasnos", rekao je Aleksandar Zeković predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije za "Antenu M".

Zeković je pohvalio pomake tužilaštva u istrazi, ali je nezadovoljan učinkom organa izvršne vlasti.

"Ovo sada pokazuje da nam oni ovakvi nijesu ni potrebni, jer onda svaki slučaj treba da prepustimo tužilaštvu da ga procesuira i riješi", kazao je Zeković.

Tužilaštvo je juče nakon višednevnih saslušanja pripadnika SAJ-a zbog slučaja prebijanja predsjednika Bokserske federacije, Milorada Martinovića odredilo pritvor Boru Grguroviću i Goranu Zejaku.

Njima se na teret stavlja mučenje sa nanošenjem teške tjelesne povrede za štetu Martinovića.

Bonus video: