Forca: Đeka ne poštuje koalicioni sporazum

U Forci smatraju da je Đeka njihovim eliminisanjem iz procesa donošenja plana i njegove realizacije, pokazao nepoštovanje koalicionog sporazuma
0 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Boris Pejović
Fatmir Đeka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.11.2015. 16:49h

Zahtjev za konsenzusom u vezi sanacionog plana Opštine koji podrazumjieva kreditno zaduženje u iznosu od 5,5 miliona eura bez dogovora sa koalicionim partnerima, politička je igra predsjednika Fatmira Đeke koji želi da odgovornost za eventualni neuspjeh pripiše Forci- piše u reagovanju Force na zahtjev Đeke da vladajuća koalicija u Ulcinju hitno postigne konsenzus oko održavanja sjednice SO na kojoj bi bio usvojen sanacioni plan.

Dokument resornog opštinskog sekretarijata, koji se odnosi na izmirivanje dugova po osnovu pravosnažnih sudskih presuda zbog čega je žiro račun blokiran, viška zaposlenih i isplate zaostalih zarada, dobio je zeleno svijetlo od Vlade, koja bi izdala garanciju i vršila kontrolu sredstava od Egalizacionog fonda za otplaćivanje kredita.

U Forci smatraju da je Đeka njihovim eliminisanjem iz procesa donošenja plana i njegove realizacije, pokazao nepoštovanje koalicionog sporazuma.

"To je u stvari nastavak neodgovornog ponašanja Đeke prema Forci kao što je to bio slučaj oko lifta u Starom gradu", tvrde u Forci koja je Đekin glavni koalicioni partner u vlasti. Osim Đekine koalicije i Force, vlast u Ulcinju čine još i dva odbornika URA.

"Ukoliko Đeka planira da realizaciju sanacionog plana počne u ovoj godini, mora nam prvo dostaviti i predlog odluke o rebalansu budžeta, što on, koliko znamo nema namjeru. Forca nije dobila taj predlog kao ni sanacioni plan", piše u reagovanju.

Bonus video: