DPS bi podržao Bulatovića u Odbor za bezbjednost i odbranu

Članovi Odbora za bezbjednost iz DPS i Socijaldemokrata na prošloj sjednici glasali su protiv predloga da Medojević bude zamjenik predsjednika tog skupštinskog tijela jer se protiv njega vodi krivični postupak
3 komentar(a)
Odbor za bezbjednost, Foto: Zoran Đurić
Odbor za bezbjednost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.11.2018. 08:45h

Demokratski front (DF) neće odustati od predloga da Nebojša Medojević bude zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, iako su predstavnici vladajuće koalicije to već jednom odbili.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” iz tog političkog saveza DF neće predlagati drugog kandidata iako im je iz Demokratske partije socijalista (DPS) nagoviješteno da bi neko neko drugi dobio njihovu podršku.

Članovi Odbora za bezbjednost iz DPS i Socijaldemokrata na prošloj sjednici glasali su protiv predloga da Medojević bude zamjenik predsjednika tog skupštinskog tijela jer se protiv njega vodi krivični postupak.

Nakon negodovanja predstavnika DF-a zbog rezultata glasanja, prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, predsjednik tog skupštinskog tijela Obrad Mišo Stanišić kazao je da taj politčki savez “ima i članova protiv kojih se ne vodi krivični postupak”.

Na pritanje člana iz DF-a Predraga Bulatovića da li time traži njegovu kandidaturu i pored zahtjeva DF-a, Stanišić je rekao da nije pominjao imena.

“Mi smo predložili našeg kandidata i ne vidimo nijedan razlog da Medojević bude odbijen. Naša ponuda je i da dalje na stolu, iako očekujemo da DPS nastavi da opstruira izbor zamjenika predsjednika”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

U Odboru je i Andrija Mandić (DF), kome se sudi u predmetu “državni udar”.

Osim poslanika DF-a, opoziciju u Odboru predstavlja još i predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, koji je prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” kazao da nije zainteresovan za tu poziciju. Prema Zakonu o osnovama obavještajno-bezbjednosnog sektora Crne Gore, predsjednik i zamjenik predsjednika Odbora su i članovi Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Medojević je predložen i za zamjenika predsjednika Ustavnog odbora

Bonus video: