"Bivši direktor" vozi službeni auto i obilazi teren

Ministarstvo navelo da je “bivši direktor” 3. oktobra imao sastanak sa koncesionarom
133 pregleda 50 komentar(a)
Radoš Šućur, auto
Radoš Šućur, auto
Ažurirano: 10.11.2015. 15:39h

Bivši direktor Uprave za šume Radoš Šućur početkom oktobra koristio je službena vozila iako je Vlada krajem jula zaključila da mora da ide u penziju.

Osim toga, nije jasno kakav je status Šućura pri Ministarstvu poljoprivrede koje je od njega uzelo izjavu povodom korišćenja službenih automobila.

To proizilazi iz odgovora resora Petra Ivanovića direktoru Alfa centra Aleksandru Dedoviću koji je ukazao da su službena vozila Uprave za šume nepropisno parkirana u Nikšiću i Podgorici.

Dedović je 5. oktobra Ministarstvu poljoprivrede dostavo fotografije “micubišija” registarskih tablica PV CG 060 i “audija” oznaka PG CG 037, oba parkirana na trotoaru.

U odgovorima ministarstva se navodi da je “audi” u navedenom terminu koristio”bivši direktor Uprave za šume Radoš Šućur”.

“Navedenog datuma (3. 10. 2015, 21.42 h) službeno vozilo koje je koristio g. Šućur bilo je parkirano na Trgu Republike u Nikšiću”, naveli su iz Ministarstva.

U odgovoru se dodaje da se Šućur tada vratio sa obilaska područnih jedinica u Bijelom Polju i Kolašinu i imao zakazan sastanak sa jednim od koncesionara, iako je Vlada u avgustu, umjesto Šućura, na mjesto v. d. direktora Uprave za šume imenovala Mirsada Nurkovića. Ministarstvo je navelo i da je Šućuru bilo odobreno “korištenje vozila 24 časa zbog prirode posla i činjenice da je sjedišete Uprave za šume u Pljevljima a Šućur je nastanjen u Nikšiću”.

U izjavi povodom prijave o zloupotrebi automobila, Šućur je naveo da to gdje će parkirati vozilo zavisi isključivo od poslovne potrebe u tom trenutku. “Jedna od takvih potreba bila je i navedenog dana kada je vozilo sa oznakom PG CG 037 snimljeno u Nikšiću. Drugo vozilo sa oznakom PV CG 060 već duže vrijeme nije u voznom stanju, tako da snimak ne može biti iz Podgorice, kako se navodi u prijavi”, naveo je Šućur u izjavi koju je Ministarstvo poljoprivrede dostavilo direktoru Alfa centra.

Šućur je razriješen na sjednici Vlade 30. jula. Upravna inspekcija MUP-a je prethodno utvrdila da on mora “po sili zakona” u penziju jer je napunio 67 godina starosti i 15 radnog staža.

On je osumjičen da je Upravu za šume oštetio za preko 250 hiljada eura, za šta mu se sudi pred Osnovnim sudom u Pljevljima.

Bonus video: