Vučurović: Najožalošćeniji kabineti Tačija i Đukanovića

"Istorija će upamtiti da su crnogorskom diktatoru bile bliže vođe terorističke OVK od predaka koji su se borili za Kosovo i Metohiju i dičili Obilića medaljama"
74 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.11.2015. 15:14h

Nova srpska demokratija (NOVA) pozdravila je odluku Generalne konferencije Uneska kojom je spriječeno članstvo Kosova, saopštio je portparol te partije, Jovan Vučurović.

"Sa velikim zadovoljstvom pozdravljamo odluku Generalne konferencije Uneska koja nije prihvatila učlanjenje lažne države Kosovo u tu organizaciju. Ovo je jedna od velikih pobjeda srpskog naroda koji je, naročito poslednjih godina, bio izložen raznim ucjenama i nepravdama, ali ovo je i signal da će i na geopolitičkom planu doći do uspostavljanja odnosa koji bi, najzad, bili povoljni za naš narod. Ocjenjujemo da su zbog ovakve odluke danas zasigurno najožalošćeniji kabineti Hašima Tačija i Mila Đukanovića, jer su ove dvije adrese bile najenergičnije i najekstremnije u velikoj združenoj akciji otimanja srpskih manastira i kulturnog blaga iz južne srpske pokrajine", navodi se u saopštenju Vučurovića.

Iz ove partije, posebno su apostrofirali ulogu Mila Đukanovića i "u pokušaju da srpskom narodu budu oduzete svetinje". Vučurović smatra da je glasanjem Crne Gore da Kosovo bude primljeno u Unesko "udarac na obraz Crne Gore, koja je svoju istoriju gradila na kosovskom mitu".

"Istorija će upamtiti da su crnogorskom diktatoru bile bliže vođe terorističke OVK od predaka koji su se borili za Kosovo i Metohiju i dičili Obilića medaljama. Nova srpska demokratija pozdravlja sve one države koje nijesu podržale prijem tzv. Kosova u Unesko, a nije teško pretpostaviti da je velika zaštitnica slovenstva i pravoslavlja, Rusija, dominantno uticala na to da se naše svetinje ne predaju onima kojima nikada nisu pripadale. Ovaj poraz srpskih neprijatelja nam daje dodatnu snagu da istrajemo i u Crnoj Gori, i zajedno sa našim rođacima, poštenim Crnogorcima i drugim građanima CG otvorimo proces promjena, kako bi na političku i društvenu marginu bile otjerane veleizdajnička logika, marinoetsko služenje i kriminalni profit", navodi se u saopštenju.

Zogović: Danas se raduje iskonska Crna Gora

Na veliku žalost zvaničnika samoproglašene takozvane države "Kosovo" i njihovih prisutnih saveznika oličenih u aktulenoj crnogorskoj vlasti koji su im pruži nedvosmislemu podršku, pravda je ipak pobijedila i južna srpska pokrajina, koja nije država nego pokrajina države Srbije, nije primjljena u UNESKO, saopštio je portparol Demokratske narodne partije (DNP) Milun Zogović.

Kosovo nije primljeno u članstvo Uneska, jer nije dobilo potrebnu dvotrećinsku većinu.

"Dijelimo radost i zadovoljstvo cjelokupnog srpskog naroda na ovoj velikoj pobjedi koja pored internog ima i široki značaj jer potvrđuje da na kraju pravda uvijek pobijedi nepravdu i da se za iskonske vrijednosti i opšte priznate principe uvijek vrijedno boriti. Odluka zvanične Podgorice da podrži prijem tzv. države "Kosovo" jednako je sramna kao i samo priznanje te lažne države i ostaje kao najsramnija stranica crnogorske zvanične politke sa katastrofalnim posledicama i jasnim iskakanjem iz istorijskog konteksta na kojem je nastajala naša država Crna Gora. Na svu sreću, ove odluke nemaju utemeljenje i podršku među crnogorskim građanima i ne predstaljaju refleksiju narodnog rasopoloženja", istakao je Zogović.

On je dodao da se danas raduje iskonska Crna Gora, jednako kao i bratska Srbija.

"Upravo su najčvršće veze ove dvije bratske države proizilazile iz Pećkoga Trona. Ovo je velika pobjeda i naše crkve čije su svetinje na Kosovu i Metohiji ograđene bodljikavom okupatorskom žicom i koje su bile i ostaće naše sve dok ih se mi sami ne odreknemo, što se nikada neće dogoditi. Kroz jasnu potvrdu da se ne smije dozvoliti legalizacija otimanja tuđeg, današnji dan je od epohalnog značaja i za poljuljano međunarodno pravo i opšte pravne postulate i načela na kojima bi morao da počiva i funkcioniše suvremeni svijet", rekao je Zogović.

Bonus video: