Nermin Kasumović izabran za predsjednika FM SDP Bijelo Polje

Konvenciji su pored delegata prisustvovali i predsjednik opštinskog odbora Bijelo Polje Tufik Bojadžić sa članovima odbora, član predsjedništva SDP Crne Gore Abid Crnovršanin, predsjednik Foruma mladih SDP Crne Gore Vedad Kurpejović i potpredsjednici Marija Filipović i Denis Babić
106 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2015. 14:05h

Na šestoj Konvenciji Foruma mladih SDP Bijelo Polju, u prisustvu 80 izabranih delegata, za predsjednika je jednoglasno izabran Nermin Kasumović, diplomirani politikolog na univerzitetu Regent's u Velikoj Britaniji, navodi se u saopštenju SDP-a.

Za potpredsjednike su izabrani Fatmir Drei, Melisa Vreva i Bojan Jušković.

Konvenciji su pored delegata prisustvovali i predsjednik opštinskog odbora Bijelo Polje Tufik Bojadžić sa članovima odbora, član predsjedništva SDP Crne Gore Abid Crnovršanin, predsjednik Foruma mladih SDP Crne Gore Vedad Kurpejović i potpredsjednici Marija Filipović i Denis Babić.

IZ SDP-a su kazali da je na Konvenciji predstavljena nova platforma na kojoj će se zasnivati rad FM SDP BP.

Platforma jepredstavljena od predsjednika Kasumovića, koji je u uvodnom izlaganju istakao da će mu dužnosti biti da ponudi jedan novi projekat i novu viziju razvoja organizacije mladih SDP-a.

“U narednom periodu ćemo se dominantno baviti problemima mladih građana bez obzira na političku ili neku drugu pripadnost. Samo tako će Forum mladih biti snažan partner našim starijim partijskim drugovima, i takvom organizacijom će se ponositi i Bijelo Polje i Crna Gora” - naveo je Kasumović.

“Nezaposlenost, loša perspektiva, nerazvijen obrazovni sistem i siromašan kulturni život stavljaju mlade u nezavidan položaj. Mi možda ne možemo riješiti sve ove probleme, ali možemo da budemo uzor svima kako se boriti za prava mladih", navodi se u saopštenju SDP-a.

Kasumović je najavio da će upravo u cilju poboljšanja položaja mladih FM SDP BP pokrenuti niz inicijativa i projekata i istakao posebno zadovoljstvo da se samo u poslednjih mjesec dana FM SDP BP pridružilo više desetina novih članova.

Predsjednik opštinskog odbora Socijaldemokratske partije u Bijelom Polju, Tufik Bojadžić, je poručio da je opštinski odbor u Bijelom Polju uvijek imao poseban senzibilitet za potrebe i probleme mladih, te da će FM SD PBP i u budućnosti moći da računa na tu podršku za sve projekte koji imaju za cilj poboljšanje položaja mladih u najvećoj opštini sjevera Crne Gore.

Vedad Kurpejović, predsjednik foruma mladih SDP-a, izjavio je da bjelopoljski odbor forumaša uvijek bio jedan od onih koji su pokretali cijelu organizaciju i da za njega predstavlja posebno zadovoljstvo što sve više mladih ljudi u tom gradu prepoznaje Forum mladih kao snagu koja će donijeti pozitivne promjene.

Galerija

Bonus video: