DPS kaže da uviđa postojanje nepovjerenja u regularnost izbornog procesa

Hrebičkova je pozdravila spremnost DPS-a da, prvog dana nakon očekivanog dobijanja poziva za članstvo u NATO, prihvati bilo koji datum održavanja izbora, koji će, ističu u partiji, predstavljati najširi mogući dogovor svih političkih subjekata
0 komentar(a)
Tarzan Milošević, Janina Hrebičkova, Foto: Dps
Tarzan Milošević, Janina Hrebičkova, Foto: Dps
Ažurirano: 09.11.2015. 03:55h

Demokratska partija socijalista (DPS) uviđa postojanje nepovjerenja dijela partija u regularnost izbornog procesa i spremna je da kroz dijalog dođe do izborne forme koja će dovesti do eliminacije sumnji u ishod izbora, saopšteno je iz DPS-a.

“DPS uviđa postojanje nepovjerenja jednog broja političkih partija u regularnost izbornog procesa iako su dosadašnji izborni procesi i rezultati bili prihvaćeni uz najveće ocjene od svih međunarodnih faktora”, navodi se u saopštenju DPS-a, dodavši da je partija spremna da kroz dijalog “dođe do izborne forme koja će značiti potpunu eliminaciju uobičajenog sumnjičenja ishoda izbornih procesa”.

To je saopšteno poslije sastanka političkim direktorom DPS-a Tarzana Miloševića sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori Janinom Hrebičkovom.

Hrebičkova je pozdravila spremnost DPS-a da, prvog dana nakon očekivanog dobijanja poziva za članstvo u NATO, prihvati bilo koji datum održavanja izbora, koji će, ističu u partiji, predstavljati najširi mogući dogovor svih političkih subjekata.

Zajednički je konstatovano da dijalog i političke odluke treba donositi u institucijama sistema.

“Crna Gora je kroz proces približavanja EU i kroz ispunjavanje standarda za dobijanje NATO pozivnice pokazala da za to ima dovoljno demokratskog i institucionalnog kapaciteta,” konstatuje DPS.

Milošević je naglasio da je, i pored nemilih scena i izazova pred kojima se našla, Crna Gora pokazala da je država pune vladavine prava, stabilnih i jakih institucija i da je kadra očuvati mir i stabilnost, kao i zaštititi ustavni poredak.

Bonus video: