Mandić: Režim strahuje od novih protesta u Podgorici

Zbog šetnje koja je večeras održana u Baru, a koja nije prijavljena nadležnim organima, biće podnijete prekršajne prijave protiv odgovornih u Demokratskom frontu (DF), saopšteno je iz Uprave policije
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2015. 21:55h

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da režim strahuje od novih protesta u Podgorici, ističući da "represivni aparat više neće smijeti da bije narod".

On je na skupu u Domu kulture u Baru ponovio da Demokratski front neće razgovarati sa Milom Đukanovićem i Rankom Krivokapićem, navodeći da su očekivanja da do ispunjanja zahtjeva opozicije dođe nakon dijaloga u Skupštini “priča za lakovjerne”.

"Pokušaj režima da zabrani naša okupljanja jasan je signal njihovog straha. Polovina siledžija koje su nas zasipale suzavcem i pendrecma, da mogu da se vrate unazad, nebi poslušalo svoje komandire i napalo narod. Represivni aparat više neće smjeti da bije goloruki narod ni na jednom okupljanju", rekao je Mandić, ističući da su Vlade u Makedoniji i Rumuniji pale kada je na ulice Bukurešta i Skoplja izlazilo mnogo manje ljudi nego u Podgorici.

"Neće nam određivati put oni koji u idu u ambasade da pitaju "da li lijevo ili desno". Naš put nije određen ni u jednoj ambasadi ili nekom centru van Crne Gore, naš put je sloboda,”, rekao je Mandić.

Lider DNP Milan Knežević je organizatorima novogodišnjeg koncerta u Podgorici poručio da ga "slobodno otkažu, jer će svirati DF".

Potpredsjednik parlamenta Branko Radulović pozvao opoziciju da se priključi protestima.

"Opozicionari koji dosada nisu bili sa nama, treba da imaju četiri stvari da bi nam se pridružili. Da imaju petlju, čist obraz, moral i da ne dijele ljude po zastavama. Treba da da imaju pameti”, kazao je Radulović.

Funkcioner DNP Predrag Bulatović je istakao da Front neće voditi jalove dijaloge, navodeći da neće nikom dozvoliti da razvodni energiju naroda koja se podigla na najviši nivo.

Protesnom šetnjom završen skup DF-a u Baru

Nakon skupa organizovana je protestna šetnja od Doma kulture u Baru do hrama Svetog Jovana Vladimira, na kojoj je učestvovalo više stotina građana.

Bar - 7. novembar 2015, poslednje godine Đukanovićeve diktature.

Posted by Sloboda Traži Ljude on Saturday, November 7, 2015

Okupljeni su tokom šetnje uzvikivali parole "Milo lopove" i "Svi, svi, svi".

Učesni šetnje prepješačili su od Doma kulture, Ulicom Jovana Tomaševića potom Vladimira Rolovića i Rista Lekića, iz Makedonaskog naselja skrenuli do Opštine gdje se nijesu zadržavali već su nastavili niz bulevar sve do hrama gdje im se obratio šef Odborničkog kluba DF-a u Baru Dejan Đurović.

Zahvalivši svima na odzivu Đurović je istakao da protesnih okupljaja u Baru više neće biti i pozvao sve na veliki opozicioni protest DF-a u Podgorici "krajem novembra" da bi se potom ispravio navodeći da će to "možda biti i mnogo ranije".

Šetnja je protekla bez ikakvih incidenata.

Sve vrijeme su sa strane bili policajci u civilu na distanci dok su pripadnici saobraćajne policije zaustvljali vozila na raskrsnicama kako bi kolona neometano, prema tvrdnja učesnika možda i najmasovnija opoziciona u Baru ikad, neometano prošla.

Uprava policije: Prijave protiv DF-a zbog neprijavljene šetnje

Zbog šetnje koja je večeras održana u Baru, a koja nije prijavljena nadležnim organima, biće podnijete prekršajne prijave protiv odgovornih u Demokratskom frontu (DF), saopšteno je iz Uprave policije.

“Ovo javno okupljanje – šetnja - nije prethodno bilo prijavljeno CB Bar, što je bila obaveza organizatora shodno Zakonu o javnim okupljanjima”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da su predstavnici barskog CB-a juče na sastanku upozorili predstavnika DF da održavanje neprijavljene šetnje predstavlja kršenje Zakona.

“Tokom ovog neprijavljenog javnog okupljanja – šetnje, učesnici su za izvjesni period blokirali nekoliko saobraćajnica kojima su prolazili, te su stoga policijski službenici morali da za to vrijeme preusmjeravaju i regulišu saobraćaj kako ne bi došlo do saobaćajnih nezgoda”, stoji u saopštenju.

“Za vrijeme održavanja ovog skupa – šetnje, koji je trajao oko 40 minuta, iz mase je bačeno i nekoliko kamenica na bilbord u Bulevaru revolucije na kojem se nalazi poster koji promoviše kampanju za NATO”.

Galerija

Bonus video: