DF: VDT da ispita ulogu Veljovića i Burića u noći 24. oktobra

Demokratski front očekuje i da VDT utvrdi da li “junačko” solidarisanje pripadnika SAJ – a i odbijanje komandanta ove jedinice da saopšti koji su to pripadnici učestvovali u pokušaju ubistva Mija Martinovića predstavlja rušenje ustavnog poretka
60 pregleda 9 komentar(a)
Veselin Veljović, Foto: Zoran Đurić
Veselin Veljović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.11.2015. 14:02h

Demokratski front pozvao je vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da ispita ulogu Veselina Veljovića u noći 24. oktobra "kada je na opšte oduševljenje prisutnih u zgradi stare Vlade, lično komandovao parapolicijskim i partijskim strukturama koje su tu bile grupisane."

"Zadatak ovih partijsko – kriminalnih struktura obučenih u fantomke bio je da u koordinaciji sa pripadnicima SAJ – a prebijaju mirne demonstrante i terorišu svakog ko im se suprostavi, promovišući državni terorizam kao posljednji prsten odbrane režima. Takođe, očekujemo da VDT ispita ulogu Žarka Burića “uglednog” crnogorskog biznismena i provjeri po kom osnovu i za koji iznos je dao u zakup hotel “ Podgorica“ , u kojem su 24. oktobra pezionisani službenici DB – a i biznismeni sa trase autoputa čija ćemo imena ubrzo objaviti, komandovali svojim privatnim odredima. Posebno će biti interesantno da Žarko Burić objasni kako je za potrebe prebijanja građana iznajmio podzemnu garažu hotela “ Hilton u kojoj je bila smještena partijska vojska DPS – a, čiji je zadatak bio da nakon povlačenja demonstranata, obučeni u fantomke, presrijeću i batinaju demonstrante, dok ih progoni i gazi “Hamer” iz kojeg ispaljuju gumene metke, šok bombe i suzavac", kazali su iz DF-a.

Demokratski front očekuje i da VDT utvrdi da li “junačko” solidarisanje pripadnika SAJ – a i odbijanje komandanta ove jedinice da saopšti koji su to pripadnici učestvovali u pokušaju ubistva Mija Martinovića predstavlja rušenje ustavnog poretka.

"Ukoliko ne predstavlja, i ako nema osnova da Slavko Stojanović i Radosav Lješković zbog brutalnog gaženja zakona i Ustava budu uhapšeni, onda treba suspendovati sve institucije u Crnoj Gori, i ostaviti SAJ kao temelj državnih vrijednosti. Institucionalna promocija Veselina Veljovića, batinaša iz SAJ – a, parapolicijskih i kriminalnih struktura kao branioca države i njene nezavisnosti, ne samo što predstavlja izazov za pravosudne organe, već prijeti da ozbiljno ugrozi građanski mir i Crnu Goru nepovratno gurne u vanredno stanje", kazali su iz DF-a.

Bonus video: