Izvanredan progres od obnove nezavisnosti

Đukanović je danas primio Nemeta koji je konstatovao da je dalji napredak Crne Gore i regiona u pravcu Evropske unije i NATO od ključnog značaja za ukupnu stabilnost i perspektivu zapadnog Balkana
15 komentar(a)
Crna Gora, zastava, Foto: Savo Prelević
Crna Gora, zastava, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.11.2015. 17:05h

Crna Gora je napravila izvanredan progres od sticanja nezavisnosti, ocijenio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose parlamenta Mađarske, Žolt Nemet, u razgovoru sa premijerom Milom Đukanovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović je danas primio Nemeta koji je konstatovao da je dalji napredak Crne Gore i regiona u pravcu Evropske unije i NATO od ključnog značaja za ukupnu stabilnost i perspektivu zapadnog Balkana.

“U tom kontekstu, apostrofirao je punu podršku Mađarske evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Đukanović je kazao da je Crna Gora krajnje posvećena ostvarivanju svojih strateških ciljeva, uz uvjerenje da će zajedničko zalaganje Crne Gore i njenih partnera, poput Mađarske, rezultirati pozivom za članstvo u NATO u decembru.

On je, kako se navodi u saopštenju, ukazao i na kvalitet i značaj daljeg jačanja bilateralnih odnosa, konkretno kada je riječ o ekonomskoj saradnji.

“Đukanović je izrazio zadovoljstvo predstojećom posjetom predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana Crnoj Gori, što će, kako je zajednički istaknuto, pružiti dodatan impuls unaprjeđenju prijateljskih i sadržajnih odnosa između dvije zemlje”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: