DPS: Front će morati da plati štetu nastalu tokom protesta u Podgorici

"Dok su građani Podgorice kasnili na posao, u škole, bolnice, oni su bulevar koristili za paljenje roštilja, okretanje ražnja i ispijanje alkohola", navodi se u saopštenju DPS-a
80 pregleda 22 komentar(a)
protesti DF, Foto: Samir Kajošević
protesti DF, Foto: Samir Kajošević
Ažurirano: 06.11.2015. 15:03h

Sve što je uništeno u Glavnom gradu tokom protesta Demokratskog fronta, a plaćeno je novcem svih građana Podgorice, Demokratski front će morati da nadoknadi, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Umjesto da građanima Podgorice upute javno izvinjenje za sve ono što su im priredili u proteklih mjesec dana, funkcioneri Demokratskog fronta nastavljaju da demonstriraju političku drskost i bezobrazluk tražeći da im građani Podgorice za njihov neuspjeli performans plate 500. 000 eura. Podsjećamo da su najprije tri nedjelje zauzimanjem glavne gradske saobraćajnice držali u blokadi čitav grad i onemogućavali građane da žive u normalnim uslovima, kršeći pri tom njihova osnovna prava i slobode. Dok su građani Podgorice kasnili na posao, u škole, bolnice, oni su bulevar koristili za paljenje roštilja, okretanje ražnja i ispijanje alkohola", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju da DF nije želio da ispoštuju nijednu odluku Glavnog grada i države.

"Čime su i domaćoj i međunarodnoj javnosti poslali poruku da ne poštuju institucije sistema i da su spremni da nasilnim putem pokušaju da preuzmu vlast. Nakon neuspjelog pokušaja upada u institucije, ugrožavanja mira i stabilnosti, rušenja ustavnog poretka i napada na državu, krenuli su da rušilački i bezobzirno uništavaju imovinu Glavnog grada, privrednih subjekata i građana, praveći ogromnu materijanu štetu. Umjesto osjećaja stida i odgovornosti zbog svega što su uradili, Demokratski front traži da sve to građani Podgorice njima plate. Kao što je i ranije najavljeno sve ono što je uništeno u Glavnom gradu, a plaćeno je novcem svih građana Podgorice, Demokratski front mora nadoknaditi", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: