Zeković poručio DPS-u: Ne razumijem čega se stidite, teksta koji šaljete ili sami sebe?

On je kazao da u Đuđevini nije bio u periodu izbora, i poručio DPS-u: "Vjerovatno ste me pomiješali sa nekim, možda se iz žbunja nije vidjelo jasno". rekao je Zeković
29 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: SDP
Bojan Zeković, Foto: SDP
Ažurirano: 06.11.2015. 12:37h

Šefa kluba odbornika SDP Kolašin Bojan Zeković poručio je DPS-u da i dalje ne razumije čega se stide, "teksta koji šaljete ili sami sebe, pa vas je sramota da se potpišete?"

"I kada vas kritikujem izgleda imam bolje mišljenje o vama od vas samih, uvažavajući vas kao sagovornike, dok autor/ka smatra da će njegovo ime umanjiti ugled saopštenja. Nijeste jos zatražili status zaštićenog svjedoka da krijete identitet. Ne sumnjam da neki hoće, po ugledu na partijske drugove iz gradova koje ste nam predlagali za uzor", kazao je Zeković.

Iz DPS-a su juče poručili Zekoviću da se još jednom potvrdio kao "dobar manipulator."

On je kazao da u Đuđevini nije bio u periodu izbora, i poručio DPS-u: "Vjerovatno ste me pomiješali sa nekim, možda se iz žbunja nije vidjelo jasno", rekao je Zeković.

"Kada pitam zašto ste jeli na račun građana desetine hiljada dnevno, nije valjan odgovor da je loše što je grupa demonstranata napala policiju. Oko toga smo saglasni, nego pitam zašto ste jeli na račun građana? Idete li danas u Vodenicu ili samo kada Opština plaća? Gozbe na ručun građana ste mogli da potipisujete, ali saopštenje ne?! Kada kažem da je loše sto kupujete džipove od 50 000 eura dok radnicima ne uplaćujete poreze i doprinose za penzijsko i zdravstveno osiguranje, nije valjan odgovor da je DF protiv drzave. I vi ste bili, pa ste zdravo i dobro i još od nas navodno štitite državu. Kada pitam za šta su potrošeni milioni eura nije valjan odgovor da je četnička ideologija loša. Saglasni smo oko toga. Dugo ste je baštinili, pogledajte se između sebe, sjetite šta je ko radio devedesetih, prije nego se udubite u ulogu ideološke policije. Dok četnicke vojvode iz inostranstva glasate za počasne građane, crnogoske Srbe, sa čijom se ideologijom ne slažem više i duže od vas, prestavljate prijetnjom za državu. I to obično kada se postavi pitanje gdje su pare", kazao je Zeković.

On je poručio DPS-u da ne mogu svaki put kada neko pita gdje su pare optužiti ga da je izdajnik.

"Posebno ne možete vi kojima su prije dvadest godina izdajnici bili oni koji su bili za nezavisnu, građansku i multietničku Crnu Goru, danas oni koji su protiv, sjutra vidjećemo. Država ce biti čvršća kada iz njenih protivnika povratimo one koji su u suštini protiv nepravde, a ne protiv države, iako često to na pogrešan način iskazuju. Biće da je upravo tu problem, da ne stitite državu, već je koristite kao štit. Za razliku od vas koji DPS doživljavate kao zaštitu od nezakonitosti, ja smatram da je vaša partija značajan politički činilac i zbog toga je i za Kolašin i za Crnu Goru važno da se ponaša racionalno. Uprkos brojnim neslaganjima, koja su javna, ni u trenutku kada me nepotpisani vrijedjate ne zaboravljam istorijske uspjehe koje smo zajedno ostvarili. Ali vi brzo zaboravljate one koji su vam pomagali i kada ukažu na očigledne štete od vas bivaju proglašeni za državne neprijatelje. Dakle, da ne bi manipulisali, bravo što ste za državu, nego odgovorite zašto ste nas ovoliko zadužili", poručio je Zeković.

Bonus video: