CDU: DF da pojasni namjere demonstracija

“Pošto nema demantija na ove vijesti DF-a, nameće se zaključak da je pokušaj ulaska njihovih lidera u zgradu Skupštine te večeri bio samo dio njihovog plana da nađu prihvatljivi politički izlaz za sebe i svoje partije poslije neuspjelih protesta”, ocijenio je Ivančević
17 komentar(a)
Dragan Ivančević, Foto: CDU
Dragan Ivančević, Foto: CDU
Ažurirano: 05.11.2015. 12:12h

Lideri Demokratskog fronta, oslobođeni imuniteta, treba da pojasne građanima Crne Gore što je bila njihova namjera na demonstracijama 24. oktobra u Podgorici, poručii su iz Crnogorske demokratske unije (Cdu).

Ta partija, kako je kazao član Predsjedništva, Dragan Ivančević, sa pažnjom prati informacije o tome što su bile namjere lidera DF na demonstracijama 24. oktobra.

“Pošto nema demantija na ove vijesti DF-a, nameće se zaključak da je pokušaj ulaska njihovih lidera u zgradu Skupštine te večeri bio samo dio njihovog plana da nađu prihvatljivi politički izlaz za sebe i svoje partije poslije neuspjelih protesta”, ocijenio je Ivančević.

On je rekao da ako je to tačno, onda ispada da su nasilne demonstracije i opasnost koja je bila njima izazvana bili, samo kulise za političku igru kako bi DF i njegovi lideri izbjegli političke posljedice pogrešnih i opasnih namjera i odluka.

Prema riječima Ivančevića, ukoliko to nije tačno, što je, smatra on, vjerovatno, bliže istini - onda je iznenadna želja lidera DF-a da po svaku cijenu uđu baš tada u parlament, koji bojkotuju, bio dio plana da se izazove politička kriza i pozovu "u pomoć" inostrani faktori.

“U tom scenariju, zgrada Skupštine postala bi zborište za poslanike DF-a, kojima unutra bar ne bi bili potrebni šatori”, naveo je Ivančević.

Cdu smatra da je sada neophodno da lideri DF, oslobođeni balasta imuniteta, pojasne crnogorskim građanima - što je bila njihova namjera te večeri.

“Kada to budu objašnjavali, zamolićemo ih da pojasne da li je tačno da najavljene nove demonstracije, predviđene za kraj novembra, nemaju nikakve veze sa očekivanim pozivom Crnoj Gori da se pridruži NATO-u”, kazao je Ivančević.

On je naveo da ako je to tako, građani Crne Gore bi trebalo da znaju da to neće biti protesti protiv NATO-a, da to ne podržavaju inostrani faktori koji ne žele da vide državu u Alijansi, da neće biti nasilja, da neće biti zahtjeva da se uđe u parlament, koji se i dalje bojkotuje. "I da da, zbog svega prethodnog, građani te večeri mogu slobodno da se pridruže demonstracijama, zajedno sa porodicama i djecom - baš kao i na protestima 24. oktobra".

“Politika u Crnoj Gori, koja ne čuva i ne štiti Crnu Goru, nema prava da očekuje razumijevanje, a još manje podršku”, zaključio je Ivančević.

Bonus video: