Adžić: Radnici "Košute" ne ruše državu, država je srušila njih

"I dan danas dok pokušavaju da ostvare svoja prava nailaze na već toliko puta upotrebljavanu frazu “pusta obećanja"
81 pregleda 5 komentar(a)
Košuta, Foto: Savo Prelević
Košuta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2015. 12:02h

Bivši radnici fabrike "Košuta" omalovažavaju se kao izgnanici društva, čekajući dan kada će da ostvare svoja prava, smatra član glavnog odbora Demokrata Nikola Adžić.

"Lako je danas omalovažiti crnogorskog radnika, još ako mu uz to stoji “bivši” on nije ništa do obični izgnanik društva. Takvi su “bivši” radnici “bivše” nam Košute. Dvadeset godina na vjetrometini neodgovornosti, dvadeset godina kao višak kojem je prišiven ratničko-ekonomski termin – “žrtve tranzicije”. I dan danas dok pokušavaju da ostvare svoja prava nailaze na već toliko puta upotrebljavanu frazu “pusta obećanja”", izjavio je Adžić.

On je podsjetio da su radnici "Košute" nekada bili za primjer zdravog kolektiva, a da sada dvadeset godina žive na marginalizaciji.

"Ko su ti ljudi? Oni su nekad bili predvodnici cetinjske privrede i primjer zdravog kolektiva koji su se jednog dana našli na ulici, sa ustima koje treba nahraniti. Dvije dekade marginalizovanja i ćutanja, nadajmo se da će tome doći kraj. Ne traže oni brda i doline, ne kamenuju sistem, ne ruše državu, država je srušila njih", zaključio je član odbora Demokrata.

Bonus video: