Kolašin: Zeković poslao incijativu za zakazivanje sjednice lokalnog parmenta

Sanacioni plan, podsjeća Zeković, sadrži i plan racionalizacije radnih mjesta i obaveze koje je izvršna vlast preuzela u cilju stvararanja uslova za realizaciju kredita kojim bi se izmirele naslijeđene obaveze i odblokirao račun budžeta koji je u neprekidnoj blokadi punih 1975 dana
25 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: SDP
Bojan Zeković, Foto: SDP
Ažurirano: 04.11.2015. 15:56h

Šef kluba odbornika Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković poslao je skupštinskoj službi incijativu za zakazivanje sjednice lokalnog parmenta na kojoj bi se razmatrao Sanacioni plan za prevazilaženje finansijskih teškoća opštine Kolašin.

Incijativu istog sadržaja, su najavili, a juče i poslali i iz opozicione Demokratske partije socijalista (DPS). Kako je kazao šef odborničkog kluba te stranke Đorđije Živković, njihovu inicijativu potpisalo je 10 odbornika DPS i još pet odbornika iz drugih političkih partija.

Sanacioni plan, podsjeća Zeković, sadrži i plan racionalizacije radnih mjesta i obaveze koje je izvršna vlast preuzela u cilju stvararanja uslova za realizaciju kredita kojim bi se izmirele naslijeđene obaveze i odblokirao račun budžeta koji je u neprekidnoj blokadi punih 1975 dana.

Zeković je pojasnio da je računao da će se na tu temu diskutovati na sjednici SO, koja je održana u utorak. Međutim, s obzirom da toj sjednici nijesu prisustvovali odbornici kolašinske opozicije - DPS i Gruba birača (GB), on smatra da je neophodno da na predloženu temu lokalni parment raspravalja u punom sastavu.

„Iako je donošenje navedenih akata u nadležnosti izvršne vlasti, cijeneći značaj ovih pitanja za građane Kolašina i zaposlene u organima lokalne uprave i javnog preduzeća i ustanova čiji je Opština osnivač, mišljenja sam da je potrebno da se Skupština kao najveći organ vlasti upozna sa njihovom sadržinom i da na osnovu dobijenih informacija da smjernice izvršnim organima za budući rad u ovoj oblasti. Takođe, s obzirom na važnost akata, koji se ne tiču samo jednog mandata i ove vlasti, smatam da je bitno da se uključe u rapravu o njima i kolege iz opozicije", rekao je on.

Bonus video: