RAZMIJENJENI STAVOVI

Kako prevazići krizu kroz dijalog: Lekić i Rakčević razgovarali sa Krivokapićem

Krivokapić je kazao da će na slične sastanke pozvati i predstavnike ostalih političkih subjekata prije nego što pošalje zvaničan poziv na dijalog
111 pregleda 86 komentar(a)
Žarko Rakčević, Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Žarko Rakčević, Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.11.2015. 06:22h

Predsjednik parlamenta i Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić razgovarao je prekjuče sa liderima Demosa i Ujedinjene reformske akcije (URA) Miodragom Lekićem i Žarkom Rakčevićem.

Izvori “Vijesti” iz parlamenta i pokreta URA naveli su da su Krivokapić, Lekić i Rakčević u neformalnom razgovoru razmijenili stavove o najavljenoj inicijativi predsjednika parlamenta o prevazilaženju političke krize kroz dijalog.

Krivokapić je kazao da će na slične sastanke pozvati i predstavnike ostalih političkih subjekata prije nego što pošalje zvaničan poziv na dijalog.

Glavni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) je prošlog četvrtka saopštio da je ta partija potpuno spremna da se do političkog rješenja za prevazilaženje postojeće situacije dođe isključivo u institucijama sistema Crne Gore.

Demokratski front (DF) ranije je saopštio da odbacuje svaku mogućnost pokretanja dijaloga za izlazak iz krize zbog “Ranka Krivokapića koji se svojom negativnom ulogom 24. oktobra u razbijanju mirnih protesta potpuno deligitimisao za ovaj proces”.

Iz Krivokapićevog kabineta ranije je najavljeno da će predsjednik parlamenta pokrenut inicijativu za uspostavljanje političkog dijaloga na najvišem nivou sa ciljem izgradnje narušenog izbornog povjerenja i organizovanja fer i demokratskih izbora, u skladu sa novim izbornim zakonodavstvom.

Lekić i Rakčević su prošle sedmice zajedno sa liderom Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem razgovarali sa šefom Delegacije EU Mitjom Drobničem i zvanično zatražili da se u dijalog kao posrednik uključi EU. Bečić je juče TV Atlas rekao da su od Drobniča dobili pozitivne signale.

"On je saopštio da izjava, koju su određeni medijski krugovi interpretirali kao poruku Maje Kocijančić, zapravo ne znači to, nego da imamo spremnost za aktivno učestvovanje u procesu političkog pregovaranja“, rekao je Bečić.

Preporučujemo za Vas