Izabrani pridruženi članovi iz NVO i akademske zajednice

Članica Odbora iz Demokratskog fronta, Branka Bošnjak, kazala je agenciji MINA da će pridruženi članovi tog tijela biti predstavnici Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, Građanske alijanse i Centra za demokratsku tranziciju. U ime akademske zajednice, u Odboru će biti Đorđije Blažić i Boris Bastijančić
92 pregleda 2 komentar(a)
Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Branimir Gvozdenović, Strahinja Bulajić, Foto: Savo Prelević
Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Branimir Gvozdenović, Strahinja Bulajić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.11.2018. 18:46h

Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva izabrao je danas pridružene članove tog tijela iz nevladinog sektora (NVO) i akademske zajednice.

Članica Odbora iz Demokratskog fronta, Branka Bošnjak, kazala je agenciji MINA da će pridruženi članovi tog tijela biti predstavnici Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, Građanske alijanse i Centra za demokratsku tranziciju.

U ime akademske zajednice, u Odboru će biti Đorđije Blažić i Boris Bastijančić.

Bošnjak je kazala da predstavnik Centra za monitoring i istraživanje nije izabran, je je ta NVO kasnila sa dostavljanjem prijave.

Prema njenim riječima, predstavnicima Udruženja madih sa hendikepom biće dozvoljeno da prisustvuju sjednicama Odbora kada se bude raspravljalo o Zakonu o izboru odbornika i poslanika, u dijelu koji se odnosi na dostupnost glasačkih mjesta.

Sjednicama će moći da prisustvuju i predstavnici Media centra, kad se bude govorilo o temama za koje je ta NVO pokazala interesovanje.

Bonus video: