Liberalna partija: ALDE će nas podržati na sljedećim izborima

Blažo Rađenović i Neda Dabović iz Odbora LP Budve i Bara sastali su se sa Johanom Lindblom, zamjenicom Generalnog sekretara ALDE grupe u Evropskom parlamentu i Andresom Jadlom predstavnikom ALDE saveza iz Estonije
68 pregleda 5 komentar(a)
LP, ALDE, Foto: Liberalna partija
LP, ALDE, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 03.11.2015. 19:38h

Evropski liberali spremni su da pruže svaku podršku Liberalnoj partiji Crne Gore (LP) na paralamentarnim izborima koji će se održati sredinom naredne godine, saopšteno je iz LP.

Delegacija Liberalne partije susrela se danas na Cetinju sa predstavnicima ALDE grupe liberala Evrope. Blažo Rađenović i Neda Dabović iz Odbora LP Budve i Bara sastali su se sa Johanom Lindblom, zamjenicom Generalnog sekretara ALDE grupe u Evropskom parlamentu i Andresom Jadlom predstavnikom ALDE saveza iz Estonije.

"Zamjenica Generalnog sekretara ALDE liberala Evrope Johana Lindblom kazala je da će ovaj savez podržati rad i kapacitete Liberalne partije u lokalnim upravama u kojima čini vlast, kao i da su evropski liberali spremni da pruže svaku podršku Liberalnoj partiji Crne Gore na paralamentarnim izborima koji će se održati sredinom naredne godine. Oni su najavili da će u narednom periodu predstavnici ALDE evropskog liberalnog saveza ponovo posjetiti Crnu Goru u cilju daljih razgovora i konkretne saradnje sa Liberalnom partijom koja je članica ove evropske liberalne organizacije", navodi se u saopštenju LP .

Dodaje se da se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i poziciji i perspektivama LP.

"Rađenović i Dabović upoznali su predstavnike ALDE sa radom lokalnih samouprava u Crnoj Gori i problemima sa kojima se suočavaju crnogorske Opštine. Oni su govorili i o kvalitetu rada onih uprava u kojima Liberalna partija čini vlast, Podgorici, Budvi, Kotoru i Nikšiću, kao i međunarodnoj saradnji lokalnih uprava Crne Gore sa lokalnim upravama zemalja EU u cilju razmjene iskustava", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: