Đukanović čestitao izbornu pobjedu Ahmetu Davutogluu

Izborni rezultat AKP, koji će omogućiti brzo formiranje Vlade Republike Turske, kako se navodi, "od izuzetnog je značaja ne samo za stabilnost i dalji ekonomski i demokratski razvoj i prosperitet vaše zemlje, već i za region u cjelini, kao i za aktuelne procese na globalnom planu"
3 komentar(a)
Ahmet Davutoglu, Foto: Reuters
Ahmet Davutoglu, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2015. 15:24h

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović uputio je danas čestike predsjedniku turske Partije pravde i razvoja Ahmetu Davutogluu, povodom pobjede ove partije na juče održanim izborima u Turskoj.

“Povodom ubjedljive pobjede Partije pravde i razvoja na jučerašnjim izborima, u ime DPS Crne Gore, i u svoje ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalje uspjehe, kao i rukovodstvu i članstvu AKP, i građanima prijateljske Turske", navodi se u čestitki.

Izborni rezultat AKP, koji će omogućiti brzo formiranje Vlade Republike Turske, kako se navodi, "od izuzetnog je značaja ne samo za stabilnost i dalji ekonomski i demokratski razvoj i prosperitet vaše zemlje, već i za region u cjelini, kao i za aktuelne procese na globalnom planu".

"Mi vjerujemo da će to imati posebno pozitivne efekte za stabilnost Zapadnog Balkana, čije zemlje, uz nespornu tradiciju, sa savremenom Turskom povezuju zajednički evropski i evroatlantski ciljevi. U Crnoj Gori se izuzetno radujemo nastavku i daljem progresu ekonomske i ukupne saradnje, na temelju inače odličnih odnosa između naših partija, i naših prijateljskih zemalja".

Bonus video: