Bošnjak: Krivokapiću, da li poslanike Fronta smatraš teroristima?

"Zašto si Krivokapiću nemušto ćutao dok su diktator i njegovi poslušnici sinhronizovano deklamovali o tzv. pokušaju nasilnog ulaska poslanika u svoj dom. Dozvolio si im da nas nazovu nasilnicima, nas, koji smo naoružani samo poslaničkim legitimacijama mirno čekali satima da se razmakne špalir diktatorovih kerbera da bi ušli u svoj dom"
64 pregleda 79 komentar(a)
DF Protest, Andrija Mandić, Branko Radulović, Branka Bošnjak, Foto: Filip Roganović
DF Protest, Andrija Mandić, Branko Radulović, Branka Bošnjak, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.11.2015. 11:28h

Poslanica Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak poslala je otvoreno pismo predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću u kojem od njega traži da odgovori da li poslanike tog političkog saveza smatra teroristima.

Ona je u pismu navela da Krivokapić nijednom riječju nije osudio to što je 17. oktobra ispred zgrade Skupštine "Specijalna antiteroristička jedinica učestvovala u batinanju i hapšenju nas"

"Koji nismo pružali nikakav otpor? Po kom to zakonu diktatorova "SS jedinica" asistira komunalnoj policiji?", navela je Bošnjak.

"Kolega Krivokapiću, možeš li mi odgovoriti na pitanje ko je suspendovao Ustav i zakon i onaj Pravilnik o kućnom redu u Skupštini Crne Gore i zabranio poslanicima da kad oni to žele uđu u svoj dom? Ko je to naredio Krivokapiću? Da li je to onaj tvoj anemični a jedini preostali ministar po nalogu diktatora, a uz tvoju prećutnu saglasnost. Valjda znaš da ne bira on nas već mi njega, I ne polažemo mi njemu račune, nego on nama? Nemaš pravo na ćutanje Krivokapiću. Reci otvoreno, da li smo mi poslanici drugog reda, samo zato što tražimo prelaznu vladu i borimo se za fer i poštene izbore? Treba li da okačimo žute trake? Uostalom, mi smo odabrali legitiman način političke borbe", navela je Bošnjak.

Ona je kazala da ih Krivokapić nije ponizio kada im je 24. oktobra ponudio da u Parlament uđu na "sporedni ulaz", već što je "našu kuću, pretvorio u kasarnu punu ne vojske, već plaćenih batinaša i kriminalaca".

"Zašto si Krivokapiću nemušto ćutao dok su diktator i njegovi poslušnici sinhronizovano deklamovali o tzv. pokušaju nasilnog ulaska poslanika u svoj dom. Dozvolio si im da nas nazovu nasilnicima, nas, koji smo naoružani samo poslaničkim legitimacijama mirno čekali satima da se razmakne špalir diktatorovih kerbera da bi ušli u svoj dom. Emeritusu, reci postoji li parlament u svijetu u kojem je suspendovano pravo predstavnika naroda da uđe u svoj dom? Onog 17. oktobra si pogazio parlametarizam kada si dozvolio da nas ispred naše kuće u osvit zore, mučki, kako to samo kukavice znaju, udaraju i hapse diktatorovi kerberi i tvoji partijski kadrovi skriveni iza štitova, kaciga i fantomki. Odćutao si i to Krivokapiću. Tog jutra je naš Parlamet umro i ti zajedno sa njim", navela je Bošnjak.

Ona je dodala da je ćutanje Krivokapića na "urušavanje digniteta poslanika i našeg zajedničkog doma, jadnije nego oni pendreci, udarci štitovima i ojačanim čizmama a iritira više nego suzavac i šok bombe kojim nas je diktator, preko tvog preostalog ministra, počastio".

"Primjećuješ, da ti ne persiram, niti uljudno kažem "poštovani", jer ti to više ne zaslužuješ. Uspio si da pogaziš tu instituciju jer si birajući između nas, tvojih kolega a bilo nas je dvadeset troje, i batinaša, stao na stranu batinaša, a to zaslužuje samo jedan duboki prezir", zaključila je Bošnjak.

Bonus video: