Husović i Fejzić čestitali Davutogluu

1 komentar(a)
Ahmet Davutoglu, Foto: Reuters
Ahmet Davutoglu, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.11.2015. 22:44h

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić čestitali su premijeru Turske Ahmetu Davutogluu i Partiji pravde i razvoja (AKP) Redžepa Tajipa Erdogana trijumf na parlamentarnim izborima.

"Pobjeda AK partije omogućiće formiranje Vlade u Vašoj zemlji koja će, vjerujem, i u budućem četvorogodištu, kao i do sada nastojati da očuva mir i bezbijednost građana, te da će biti okrenuta principima demokratije", navodi se u čestitki Husovića.

Bošnjačka stranka i AK partija, kako se dodaje, baštine tradiciju prijateljskih odnosa i odlične saradnje.

"A tako će i naše zemlje Crna Gora i Republika Turska i u narednom periodu biti posvećene izgradnji prijateljskih mostova koji će stvarati pretpostavke za još bolju kulturnu, ekonomsku i političku saradnju. Vjerujem da je turski narod izabrao pravi put koji uključuje ekonomski prosperitet i socijalno blagostanje Turske", zaključio je Husović.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić čestitao je Davutogluu uspjeh na izborima.

"Koji nas je veoma obradovao. Želimo da ovaj uspjeh donese svako dobro Turskoj, koja je ponos islamskog svijeta, kao i cijelom čovječanstvu. U svoje lično ime, u ime Islamske zajednice kao i svih muslimana Crne Gore šaljem Vam najtoplije čestitke", navodi se u čestitki Fejzića.

Bonus video: