Cdu: DF će načinom djelovanja najviše ugroziti sebe

U Cdu smatraju da će podrška EU biti manje značajna, ako ne i nepotrebna, ako i kada se sve stranke koje imaju poslanike u parlamentu okupe za istim stolom
22 komentar(a)
CDU, Foto: CDU
CDU, Foto: CDU
Ažurirano: 01.11.2015. 16:20h

Crnogorska demokratska unija (Cdu) smatra pogrešnom i štetnom odluku Demokratskog fronta koji nema namjeru da se vrati sa puta protesta i konfrontacija, ocjenjujući da će to najviše ugroziti sam DF.

„Cdu potvrđuje svoje stanovište da se politički proces u našoj zemlji može i mora održati u okviru institucija. Očigledno je da prvaci DF-a nemaju namjeru da se vrate sa puta protesta i konfrontacija. Mi to smatramo pogrešnom i štetnom odlukom, koja će najviše ugroziti sam DF”, kaže se u saopštenju Cdu.

S druge strane, naveli su, interesantna koalicija dvije nove stranke i jednog udruženja građana nastoji da ignoriše činjenicu da su njihove ideje naišle na nerazumijevanje Brisela.

“Poruka šefa Delegacije EU u Crnoj Gori je takođe interesantna - EU je spremna da pomogne, ukoliko sve stranke koje imaju svoje predstavnike u Parlamentu učestvuju u dijalogu. Cdu smatra da bi uvaženi predstavnik EU mogao da pomogne da se to i dogodi, kroz njegov nesumnjivi uticaj u DF i prema dvije nove stranke i jednom udruženju građana”, dodaje se u saopštenju.

U Cdu smatraju da će podrška EU biti manje značajna, ako ne i nepotrebna, ako i kada se sve stranke koje imaju poslanike u parlamentu okupe za istim stolom.

Cdu smatra da crnogorska politika, reprezentovana kroz većinu u crnogorskoj Skupštini, ima sve pretpostavke i kapacitete da samostalno i legitimno donosi odluke.

“Crna Gora se nalazi pred pozivom za NATO i, poslije toga, pred odlukom da se raspišu parlamentarni izbori. Interes je naše zemlje i svih naših građana da budemo članovi Alijanse i da se formira nova vlast koja će djelotvorno raditi na političkom, ekonomskom i kulturnom preobražaju i reformama”, rekli su iz te stranke.

Iz Cdu su ponovili da Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole.

Bonus video: