Mandić: Svi da krenu za Podgoricu, kao što se kretalo u januaru '89. godine

Mandić pozvao kolege iz opozicije da im se pridruže u organizaciji velikog protesta u Podgorici, ali i u organizaciji najavljenih skupova u Beranama, Baru i drugim crnogorskim opštinama
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2015. 19:25h

"Završna faza pada režima Mila Đukanovića počinje u Herceg Novom", poručeno je sa večerašnjeg protestnog skupa Demokratskog fronta (DF) koji je održan u Dvorani Park. Upućen je poziv opozicionim kolegama da im se pridruže, ali i da dijaloga sa vlašću neće biti.

Član predsjedništva DF Andrija Mandić je pozvao građane da se "pripremaju i organizuju, i kada ih pozovu da svi krenu za Podgoricu, kao što se kretalo u januaru '89. godine, jer mi naš posao nismo završili".

Pozvao je i kolege iz opozicije da im se pridruže u organizaciji velikog protesta u Podgorici, ali i u organizaciji skupova u Beranama, Baru i drugim crnogorskim opštinama.

"To je mnogo poštenije nego da uđu u besmislene i jalove razgovore sa predstavnicima vlasti. Posao ćemo brže zvršiti ako nam se pridruže, ali mi ćemo posao završiti sa njima ili bez njih", poručio je Mandić.

Najavio je i borbu kroz razne vidove građanske neposlušnosti, kako bi pokazali režimu da nije jak i da mogu da se nose sa njim.

"Dokaz o prebijanju Miodraga Mija Martinovića je svilen gajtan o vratu ove vlasti, to su dokazi koji će nas dovesti do slobode“, zaključio je Mandić.

"Kažu da nemamo socijalne zahtjeve, a mi smo izašli na proteste zbog toga što je opustošena Crna Gora, što građani žive na ivici bijede, što mladi ljudi nemaju perspektivu, što Đukanović vlada na osnovu pokradenih izbora, sa manje od 20 odsto biračkog tijela”, naveo je član Predsjedništa DF-a Predrag Bulatović ustvrdivši da su "protesti u ovom trenutku jedino moguće sredstvo vaninstitucionalne borbe".

Nebojša Medojević je pozvao građane Herceg Novog i Crne Gore da pokažu da su sve podjele, ideološke, nacionalne i identitetske iza njih i da ih je "dikatatorski režim i želja za demokratskom i časnom Crnom Gorom ujedinio“.

"Povratili smo vjeru u opoziciju. Protesti DF-a su probudili Crnu Goru, vratili kredibilitet opoziciji, povukli liniju između opozicije i diktatorskog režima. Zato se Đukanović boji slobodnih izbora jer zna da na njima nema šansu da pobijedi. Zato su fer i pošteni izbori i formiranje prelazne Vlade istorijski i politički minimum i maksimum zahtjeva ovoga naroda", kazao je Medojević.

Prepuna dvorana Park u Herceg Novom na prvom od protestnih skupova koje ćemo organizovati širom Crne Gore, a koji će kulminirati velikim skupom u Podgorici. Bravo, Novljani!

Posted by Sloboda Traži Ljude on Saturday, October 31, 2015

Galerija

Bonus video: